„Mūsų plaukikai jau ne vienerius metus garsina Lietuvą pasaulyje, miesto vaikai noriai lanko plaukimo užsiėmimus, laisvalaikį baseine leidžia daug panevėžiečių – akivaizdu, kad naujas baseinas miestui yra svarbus ir reikalingas. Todėl džiugu, kad savivaldybės siekis jį pastatyti įgauna pagreitį. Naujasis baseinas bus tinkamas organizuoti tarptautinio lygmens varžybas, skatinti sveikesnę ir aktyvesnę miesto bendruomenės gyvenseną“, – sakė Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius Tomas Jukna.

Panevėžio miesto savivaldybė planuoja įrengiant „Aukštaitijos“ sporto komplekso priestatą pastatyti tarptautinius FINA reikalavimus atitinkantį 50 m ilgio 10 takelių baseiną. Čia atsirastų SPA zona, sporto salės, kineziterapijos kambariai, kavinė ir kt. patalpos. Senąjį 25 m 4 takelių baseiną numatyta rekonstruoti.

Studija „Heima“ kurdama baseino idėją siekė, kad tarp dviejų pastatų (sporto rūmų ir ledo arenos) įsiterpsiantis statinys būtų dinamiškas, būtų daug natūralios šviesos. Atsižvelgiant į sportininkų ir kitų lankytojų patogumą, atskirtos sporto ir komercinės patalpos.

Senąjį baseiną planuojama atnaujinti, kad veiktų kompleksiškai su naujuoju. Numatyti persirengimo kambariai, daugiau kaip 600 vietų žiūrovų tribūnos, ramybės oazė – SPA zona, kavinė su vaizdu į baseiną, kuri vasarą galėtų plėstis į lauką, sporto salės, personalo ir kitos patalpos.

Savivaldybė planuoja kitąmet šį projektą teikti Valstybės investicijų programai, preliminari jo vertė – 15 mln. Eur.