Šio pastato paskutiniai naudotojai buvo Nakvynės namai. Socialinė įstaiga iš pastato išsikraustė 2016 metų pradžioje.

Parduoda savo dalį

Buvusio Profilaktoriumo aukciono pradžia – birželio 20-oji, pabaiga – birželio 25 diena. Aukciono dalyvių registracija prasidės birželio 17-18 dienomis.

Savivaldybės tinklalapyje skelbiama, kad parduodamo trijų aukštų pastato dalies plotas – 4412,25 kv. metrai, o žemės sklypo – 1,6649 ha. Pastatas pastatytas 1990 metais.

Bendra nekilnojamojo turto ir jam priskirto žemės sklypo pardavimo kaina – 269 245 eurų. Iš jos: pradinė pastato pardavimo kaina – 251 200 eurų, o žemės sklypo – 18 045 eurų. Galimas kainos didinimo intervalas – tūkstantis eurų.

Pirmas aukcionas

Panevėžio miesto savivaldybės Miesto infrastruktūros skyriaus vyriausioji specialistė Jolanta Petrauskė naujienų portalui JP pasakojo, kad šis pastatas parduodamas pirmą kartą.

„Tai pirmas aukcionas. Savivaldybė parduoda tik jai priklausančią pastato dalį. Kita dalis, kurioje šiuo metu veiklą vykdo Respublikinis priklausomybės ligų centro Panevėžio filialas, priklauso valstybei ir jo parduoti neturime teisės“, – aiškino J. Petrauskė, o pasiteiravus, jei iš pirmo karto pastato nepavyks parduoti, jo pardavimo kainą bus mažinama, atsakė:

„Nemanau, kad po pirmo aukciono, jei jis nepavyks, kainos bus mažinamos. Savaime suprantama, jog parduoti pastatą bus sudėtinga, nes jis priklauso dviem savininkams. Antroji pastato dalis, kaip jau sakiau, priklauso valstybei ir, jei iš jo išsikels Priklausomybės ligų centras, tą dalį pardavinės Turto bankas. Kiek žinau, šiai įstaigai jau yra paskirtas kitas pastatas Tinklų g. 8, bet ten keltis neskubama – pastatą būtina suremontuoti.“

Įsikels po poros metų

Priklausomybės ligų centro Panevėžio filialo vadovas Darius Mačiulis patvirtino, kad jiems yra paskirtas pastatas Tinklų gatvėje.

„Tačiau į jį gal įsikelsime po poros metų. Pastatą būtina remontuoti. Yra gautas finansavimas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų, bet praeis nemažai laiko, kol pastatas bus suremontuotas. Statinys nuniokotas, nes jis jau kurį laiką nenaudojamas. Anksčiau čia buvo įsikėlę kriminalistai, o prieš juos – antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“. Beje, Priklausomybių ligų centrai bus tvarkomi visoje Lietuvoje“, – aiškino D. Mačiulis.