Skarmalais, linų pakulomis, bulviniais maišais, susivėlusiais perukais, prisidažę, smagiai nusiteikę čigonai, gaspadinės, velniai, „daktarai“ bei kiti šventės personažai sekmadienį rinkosi Kultūros ir poilsio parke įrengtuose dvylikoje kiemelių, kur vyko teatralizuotos programos. Vieninteliame kieme smaginosi tinginystės, apsileidimo ir persivalgymo simbolis Lašininis, sau leidžiantis viską ir nenutuokiantis, kad jo laukia greita ir liūdna baigtis.

Užgavėnių kulminacija tapo Sakurų alėjos gale, kur ribojasi pavasario ir žiemos takai, užvirusi svarbiausia metų kova tarp žiemos simbolio Lašininio ir pavasario pranašo Kanapinio.

Kovą, kaip ir turi būti pagal pasaulio tvarką, nugalėjo pavasarį nešantis Kanapinis, o atpirkimo ožiu šiame konflikte tapo nelaimėlis Gavėnas. Palydint persirengėlių grūmojimams, per visą alėją Gavėnas išvežtas, kad ateitų tikras viltį ir atgimimą nešantis pavasaris.

„Šalta žiema šalin eina, blogis mus palieka, su pavasariu ateina gyvybė ir gėris. Šiandienos įvykių kontekste gėrio pergale gal ir sunku patikėti, bet taip jau yra, kad gėris ir tiesa visada laimi“, – neprarasti vilties ragina Užgavėnių organizatorių miesto Bendruomenių rūmų direktorė Sandra Myškienė.

Užgavėnės švenčiamos likus 47 dienoms iki Velykų, šventės data kasmet kinta nuo vasario 3 iki kovo 9 dienos.

Šįmet tikroji Užgavėnių data sutampa su pavasario pradžia – kovo 1–ąja.