Ties šia vieta gyvenanti panevėžietė Valentina Misevičienė jau ne pirmą kartą randa atvirą betono šulinį. Dalis jo iškilusi virš žemės, dėl to, Valentinos nuomone, kliūva gatve važiuojančiam transportui. Automobiliai ratais, pasak panevėžietės, numuša net betoninį šulinio dangtį.

„Mes stengiamės prižiūrėti šitą negyvenamą teritoriją prieš namus, ne kartą patiems teko uždengti gal trijų metrų gylio šulinio angą. Ji atvira kelia rimtą pavojų, gali ir vaikas, ir gyvūnas netyčia įkristi“, – nuogąstauja V. Misevičienė. Tačiau spalį jos sutuoktinis Rimantas Misevičius gavo baudą iš Panevėžio miesto savivaldybės už tai, kad lenda į svetimas valdas, ir atviru nuotekų šuliniu nustojo rūpintis.

„Vyras norėjo aptvarkyti, išlyginti valstybinės žemės sklypą pakelėje ties ta sankryža, nes po Šiaurinės gatvės tiesimo darbų čia buvo netvarkinga. Atvežė mašina papildomai žemių prie to šulinio ir už tai, kad pastatė ratus ant žaliosios vejos, buvo apskųstas. Panevėžio miesto savivaldybės Teisės ir viešosios tvarkos skyrius užfiksavo administracinį nusižengimą, skyrė piniginę 60 eurų baudą“, – pasakoja panevėžietė.

Pranešimų laukia telefonu

Visgi net ir nubausti sutuoktiniai neliko abejingi gresiančiam pavojui savo mikrorajone. Apie atvirą šulinį jie paskelbė internete.

Už lietaus nuotekų sistemos priežiūrą mieste atsakingos įmonės „Panevėžio gatvės“ darbuotojai netruko suskubti uždengti gilios angos.

Bendrovės direktorius Arvydas Zapalskis „Sekundei“ teigė, kad įmonėje veikia atskiras telefono numeris pranešti apie tokius įvykius.

„Atvirų šulinių mieste pasitaiko rečiau. Bet ilgiau dirbantys mūsų kolegos pasakoja, kad prieš kelerius metus tai buvo didelė bėda. Ypač prieš Kalėdas ir Velykas imdavo masiškai dingti šulinių dangčiai“, – sako vadovas.

Vagystės liovėsi, kai metalo supirkėjai nustojo pirkti tokius gana nepigius ketaus gaminius.

„Bet čia ne tas atvejis, manome, kad tai tiesiog smulkus chuliganizmas. Negali apsidrausti nuo to, kad kažkam užniežti nagai“, – teigė A. Zapalskis.

Direktorius abejoja, kad dangtį galėjo numušti gatve važinėjantis transportas. Vis dėlto jis sutiko, kad su ganėtinai aukštu šuliniu reikės kažką daryti – automobiliams šiek tiek kliūva.