Uždarys aikštelę

Be to, nuo kitos savaitės pradžios planuojama uždaryti tarp Panevėžio miesto savivaldybės ir Panevėžio apylinkės teismo esančią automobilių stovėjimo aikštelę.

Todėl automobilių statyti panevėžiečiai nebegalės, bet bus leidžiama naudotis naujomis automobilių stovėjimo vietomis Vilniaus gatvėje. Čia darbininkai skuba kloti trinkeles, kad automobilių stovėjimo aikšteles būtų galima naudoti pagal paskirtį. Beje, reikia priminti, kad už automobilių parkavimą Vilniaus gatvėje teks susimokėti.Skuba darbuotis

Savivaldybės Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus vyriausioji specialistė ir projekto vadovė Vita Bubliauskaitė naujienų portalui JP aiškino, kad PST darbininkai, kol leidžia gamtinės sąlygos, skuba darbuotis.

„Jie dirba Klaipėdos ir Respublikos gatvių atkarpose ir Laisvės aikštėje. Baigiamos kloti trinkelės Vilniaus gatvės automobilių stovėjimo aikštelėse, kad prasidėjus aikštės ardymo darbams priešais Savivaldybę, panevėžiečiai turėtų kur statyti automobilius“, – aiškino projekto vadovė.

Į kavines pateks

Pasak V. Bubliauskaitės, darbai vyksta ne tik Respublikos, Klaipėdos ir Vilniaus gatvėse, bet beveik visoje Laisvės aikštėje.

„Šiaurinėje aikštės dalyje vyksta intensyvūs darbai. Darbininkai išardė aikštės dangą ir ruošią tvirtą pagrindą, kad kitąmet būtų galima kloti trinkeles. Priešais J. Miltinio dramos teatrą klojamos balto betono plytos, o laiptų terasos bus išklotos granito plokštėmis. Didžioji Laisvės aikštės dalis aptverta, nes norima, kad kuo daugiau darbų būtų atlikta šiais metais. Žinoma, darbai priklauso nuo oro sąlygų“, – teigė Laisvės aikštės su prieigomis atnaujinimo projekto vadovė, o pasiteiravus, ar užtvėrus aikštę panevėžiečiai galės patekti į parduotuves, kavines, V. Bubliauskaitė paaiškino:

„Laisvės aikštė aptverta taip, kad palikti praėjimai šonuose. Todėl nebus problemų patekti į kavines ir parduotuves.“

Dar kirs medžius

Laisvės aikštės su prieigomis atnaujinimo projekto vadovė teigė, kad išimtos geros būklės trinkelės ir Laisvės aikštės plokštės bus panaudotos kitose erdvėse.

„Išardytos šiaurinės dalies granito plokštėmis bus išklota zona priešais Savivaldybę, o Klaipėdos gatvės trinkelės nuvežtos Greitosios medicinos pagalbos stočiai bei Palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninei“, – pasakojo V. Bubliauskaitė ir tęsė:

„Tvarkant aikštę dar galimai bus iškirsti keli medžiai. Šiuo metu derinami sprendimai dėl medžių kirtimo.“

Projektą užbaigs kitąmet

Įgyvendinant projektą „Laisvės aikštės ir jos prieigų kompleksinis sutvarkymas“ bus atnaujinta Laisvės aikštės danga, fontanas, želdiniai, vaikų žaidimo aikštelės, įrengiamos poilsio zonos, terasos, mažosios architektūros elementai.

Taip pat pėsčiųjų ir dviračių takai, šaligatviai, apšvietimas, lietaus nuotekų tinklai (Laisvės a., Vasario 16-osios, Elektros, Klaipėdos, Vilniaus, Respublikos g., P. Plechavičiaus skvere), gatvių danga (Respublikos, Klaipėdos g.), automobilių stovėjimo aikštelė (Elektros g.), eismo saugumo priemonės, mažoji architektūra.

Laisvės aikštei su prieigomis atnaujinti Panevėžys gavo per 2,5 mln. eurų Europos Sąjungos investicijų. Darbus atlieka Panevėžio statybos trestas. Projektas turėtų būti įgyvendintas iki 2020 metų pabaigos.