Tvarkant šviestuvą, keičiant lempą ir gaubtą, darbininkai pasinaudojo ne saugiu keltuvu, tačiau paprastesniu būdų. Vienas iš darbininkų tiesiog įlipo į ekskavatoriaus kaušą, buvo pakeltas iki šviestuvo gaubto, kad galėtų sutvarkyti gedimą.

Iki nelaimės – labai nedaug

Tokį darbą užfiksavo ir naujienų portalui JP nuotraukas atsiuntė panevėžietė Danutė.

Pasak moters, toks darbuotojo pakėlimas į beveik trijų metrų aukštį – pavojingas.

„Iki nelaimės – vienas žingsnis. Jeigu ekskavatoriaus kaušas pasvirtų, žmogus stačia galva kristų žemyn. Nors jis dėvėjo statybininko šalmą, bet, mano galva, toks žmogaus kėlimas – nesaugus ir pažeidžia darbo saugos taisykles“, – teigė moteris.

Gali grėsti bauda

Tą patvirtino ir Valstybinės darbo inspekcijos Panevėžio teritorinio skyriaus vedėja-vyriausioji darbo inspektorė Sniegina Povilonienė.

„Fotografijoje gerai matyti, kad darbininkas kaušu pakeltas pakankamai aukštai. Toks kėlimas – nesaugus ir iki nelaimės vienas žingsnis. Taip organizuoti darbus negalima – pasirinktos netinkamos ir nesaugios darbo priemonės. Nors jis ant galvos ir dėvi šalmą, bet kaušui apsivertus, jis neapsaugotų nuo traumų. Už tokius nesaugius darbus ir įvykus nelaimei, įmonei, kurios darbuotojai taip dirbo, grėstų bauda nuo 80 eurų iki 810 eurų“, – aiškino S. Povilonienė ir teigė, kad bandys išsiaiškinti, kas nesaugiai darbavosi prie šviestuvo.

Sugadino šviestuvą

K. Ramanausko lopšelio-darželio ūkvedė Dalia Kivilienė naujienų portalui JP aiškino, kad netoli ikimokyklinės įstaigos vyko šiluminės trasos tvarkymo darbai.

„Vykdant darbus buvo pažeistas šviestuvas. Darbuotojai jį tvarkė. Netoli darželio, berods, dirbo bendrovės „Ukmergės inžinerija“ darbuotojai. Tiesa, nemačiau, kaip ir kokiu būdu, jie sutvarkė pažeistą šviestuvą, bet jis buvo sutvarkytas“, – pasakojo įstaigos ūkvedė.

Nuotraukas, kaip ekskavatoriaus kaušu keliamas darbininkas ir taiso sugadintą šviestuvą, buvo nusiųstos ir darbus atlikusios bendrovės „Ukmergės inžinerija“ atstovas. Gaila, tačiau iš bendrovės jokios žinios naujienų portalo JP korespondentai taip ir negavo.