Panevėžio policija pastebi, kad pastaruoju metu daugėja iškvietimų į mieste veikiančius naktinius klubus, barus. Pagrindinė iškvietimų priežastis – smurtas, muštynės.

Kviečia policiją

Tai, kad policijos pareigūnai vis dažniau važiuoja drausminti naktiniuose klubuose, baruose besilinksminančių panevėžiečių, patvirtino ir Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) komunikacijos grupės vyriausiasis specialistas Tadas Martinaitis.

Jis naujienų portalui JP pasakojo, kad policijos pareigūnai vis daugiau sulaukia iškvietimų ir jiems tenka drausminti įsismarkavusius panevėžiečius.

„Policijos ekipažams tenka važiuoti ir prie naktinio klubo „Naktinis Tbilisis“, ir į miesto centrą – Respublikos gatvę. Čia savaitgaliais dirba kokteilių baras „Shotas“. Dažniausiai prie šių minėtų naktinių įstaigų ir susimuša žmonės. Matyt padaugina alkoholio, o po to bando aiškinasi santykius kumščiais, smurtauja“, – teigė komisariato komunikacijos vyriausiasis specialistas T. Martinaitis.

Viduje nesimuša

Naktinio klubo „Naktinis Tbilisis“ savininkas Davidas Dilka prieštaravo teiginiams, kad dažnai į klubą kviečiami policijos pareigūnai.

„Labai retai. Viduje tikrai retai pasitaiko incidentų, kad reikėtų kviesti policijos pareigūnus. Dažniau pasitaiko įvykių lauke. Tačiau žmonės turi mobiliuosius telefonus ir išsikviečia policiją, jeigu reikia. Retai pasitaiko, kad mums tenka iškviesti pareigūnus“, – kalbėjo D. Dilka ir sakė, kad alkoholis kai kuriems žmonėms susuka protą ir jie tampa agresyvus.

Už gatvę neatsako

Panevėžio centre veikiančio kokteilių baro „Shotas“ savininkas Jonas Brazdžionis buvo kategoriškas:

„Kokteilių baras – ramus. Čia renkasi rami publika. Be to, puikiai savo darbą išmano apsaugos darbuotojai. Baro viduje muštynių nebūna, o jeigu jos vyksta lauke – tai jau ne mūsų problema. Už muštynes gatvėje neatsakome.“