Privatizavimo komisija miesto valdžios nuomonės lauks iki kitos savaitės ir tuomet priims sprendimą, kaip pasielgti su pirtimi.

Panevėžio pirties akcijų pardavimo aukcionas vyko vasario 13 dieną, bet akcijos buvo neparduotos.

Pasidžiaugė įvykiu

Miesto savivaldybės Privatizavimo komisijos ir miesto Tarybos narė Gema Umbrasienė pasidžiaugė naujienų portalui JP, kad pavyko pristabdyti pirties akcijų pardavimo aukcioną.

„Panevėžio pirties privatizavimo procesas laikinai sustabdytas. Privatizavimo komisija vieningai nutarė naujo aukciono neorganizuoti. Nutarta, sulaukus Savivaldybės administracijos nuomonės, komisijos posėdį surengti kitą savaitę. Bandysime išsaugoti pirties funkcijas ir ieškoti alternatyvų, kad panevėžiečiai turėtų pirtį. Kone metus teko įtikinėti, kad būtina išsaugoti pirtį ir teikti paslaugas panevėžiečiams. Galu gale buvome išgirsti“, – aiškino G. Umbrasienė ir teigė, kad pirties išsaugojimui pritarė ir valdančiajai daugumai priklausantys politikai.

Išsaugojimo galimybių yra

Pasak G. Umbrasienės, viena pirties išsaugojimo galimybių – koncesijos sutartis.

„Tokia galimybė yra. Privačiam subjektui suteikiama teisė vykdyti ūkinę komercinę veiklą perduodant jam viešųjų paslaugų teikimą. Šiuo atveju Savivaldybė pirties teikimo paslaugas perleistų koncesininkui. Su juo būtų sudaryta sutartis, o jis, vykdydamas sutarties sąlygas, teiktų pirties paslaugas“, – siūlė išeitį G. Umbrasienė, kaip išsaugoti Panevėžyje pirtį.

Žemės nuomos sutartis ilga

Pasiteiravus, kokios buvo pirties akcijų pardavimo sąlygos, G. Umbrasienė paaiškino:

„Parduodamos 87,9 proc. miesto Savivaldybei priklausančių akcijų, kurių vertė 145 976 eurų. Nedidelė dalis akcijų – 12,10 proc. – priklauso fiziniams asmenims. Tai gali būti pirties darbuotojai arba jų artimieji. Labai keista, kad aukcione kalbama tik apie akcijų pardavimą, bet nepristatoma pirties materialaus turto vertė, o ji yra 237 tūkst. eurų. Pirtis stovi ant valstybinės žemės, o jos nuomos sutartis baigiasi 2099 metais balandžio 26 dieną.“

Atsisuko į žmones

Savivaldybės tarybos narys, Privatizavimo komisijos pirmininkas Alfonsas Petrauskas naujienų portalui JP patvirtino, kad pirties akcijų pardavimo aukcionas pristabdytas.

„Atsigręžiame į žmones, kuriems svarbu išsaugoti pirtį. Vienas iš būdų – koncesijos sutartis. Savivaldybė gali tokią sudaryti 20 metų terminui. Ją valdytų koncesininkas pagal sutartį: remontuotų, teiktų pirties paslaugas. Šį variantą bandysime aptarti su Savivaldybės administraciją bei miesto vadovais. Jei žmonėms reikia pirties, tai kodėl jos neišsaugoti. Kai bus aptarti pirties paslaugų išsaugojimo variantai, vėl posėdžiaus Privatizavimo komisija. Tuomet paaiškės, koks pirties išsaugojimo variantas pasirinktas“, – teigė A. Petrauskas.