Miesto pakrašty užsidegus didžiuliam žolės plotui, ugnis pavojingai priartėjo prie gatvės su gyvenamaisiais namais ir gamybiniais pastatais. Ugniagesiams pavyko liepsną sustabdyti iki statinių belikus vos kelioms dešimtims metrų.

Pranešimo apie vakarinėje Panevėžio dalyje, už „Ryo“ prekybos centro, netoli metalinių garažų degantį žolės plotą Bendrasis pagalbos centras sulaukė apie 10.50 val.

Į įvykio vietą išsiųstos keturios ugniagesių autocisternos.

Su ugnimi, dėl sausros ir vėjo sparčiai plintančia link Tvenkinio gatvės, gelbėtojai galynėjosi liedami vandenį ir daužydami liepsną mušekliais.

Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos vyresniojo specialisto Aido Bložės teigimu, vis didesnį žolės plotą pasiglemžiančios ugnies plitimą pavyko sustabdyti, kai iki pastatų bebuvo likę vos 20–30 metrų – liepsnos ėjo link Tvenkinio gatvės, kur įsikūrę septyni gyvenamieji namai ir aštuoni gamybiniai pastatai.

Iš viso išdegė apie 45 hektarus žolės.

Sustabdę ugnies plitimą, gaisravietėje ugniagesiai ketino dar darbuotis iki vakaro. Pasak A. Bložės, ilgą laiką teko gesinti atskirus židinius – smilkstančias sukrautas šakas, išverstus kelmus, sumestų padangų, šiukšlių krūvas.

Kam priklauso išdegęs apleistas plotas, dar nustatinėjama.

Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos Panevėžio valdybos viršininko Valdemaro Jakšto teigimu, ir padegėjui, ir sklypo savininkui gresia administracinė bauda nuo 30 iki 350 eurų. Be to, teks atlyginti ir gamtai padarytą žalą, tai yra 100 eurų ir po 8 centus už kiekvieną išdegusį kvadratinį metrą.