Panevėžio ligoninės direktorius Arvydas Skorupskas pasidžiaugė, kad pavyko atnaujinti tvenkinį ir fontaną be didelių sąnaudų.

„Visus darbus atlikome savo jėgomis. Dirbo ligoninės darbuotojai. Tvenkinį ir fontaną būtina buvo sutvarkyti. Jau labai neestetiškai atrodė ir gadino įstaigos kiemo įvaizdį. Tvenkinio dugnas buvo išvalytas nuo maurų. Po to išklotas naujomis akmens plokštėmis ir prileistas vandens. Įrengtas fontanas, kuris vakarais apšviestas. Ligoninės kiemas atsinaujino. Smagu, kad galėjome tuos darbus atlikti savo jėgomis“, – teigė A. Skorupskas.

Panevėžio ligoninės komunikacijos specialistas Vytautas Riaubiškis pasakojo, kad ligoninės kieme aštuntojo dešimtmečio antroje pusėje, apie 1975 metus, buvo įrengti du tvenkiniai.

„Jie buvo naudojami kaip priešgaisriniai rezervuarai. Kai buvo statomas devynių aukštų ligoninės pastatas, vietoje dviejų tvenkinių įrengtas vienas vandens rezervuaras, kuris taipogi buvo naudojamas priešgaisriniams reikalams. Tai buvo 1986 metai. Tikrai smagu, kad tvenkinys sutvarkytas ir įrengtas fontanas“, – aiškino V. Riaubiškis.