Pasipiktino netvarka

Apie gaišeną naujienų portalui JP pranešė panevėžietė Daiva N. Moteris surašė laišką, kuriame pateikė ją nustebinusius faktus.

„Nevėžio upėje daugiau nei savaitę plūduriuoja gaišena. Tai gali būti antis, šuo ar ūdra. Neaiškios kilmės gaišena išsipūtusi, aplink ją daugybė musių. Ji yra šalia Nevėžio upės krantinės pačiame miesto centre, netoli vandenvietės. Kiekvieną dieną vaikštau pakrante ir man bjauru. Nesuprantu, kur žiūri komunalines paslaugas teikiančios įmonės? Kodėl kiti žmonės nesiskundžia, kodėl jiems nusispjauti? Be to, praėjusį penktadienį Senvagėje vyko šventė, o žemiau, upėje, gaišena plūduriuoja“, – stebėjosi laiške ponia Daiva.

Be to, pilietišką moterį stebino ir kita netvarka – smarvė sklindanti iš patiltės, iš po tilto per Nevėžio upę. Ji rašo, kad patiltė paversta tualetu, sklinda šlapimo dvokas.

Panevėžietės nuomone, policija šios vietos – Senvagės – nekontroliuoja, nėra vaizdo kamerų, o poilsio dienomis Senvagėje net pastebėjo girtaujančius žmones.

Pasirūpins specialios tarnybos

Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Panevėžio agentūros vedėja Ieva Jakupkaitė naujienų portalui JP paaiškino, kad Nevėžio upėje plūduriuojanti gaišena – šuo.

„Tai nugaišęs šuo. Gaišena upėje plūduriavo keletą dienų. Susisiekiame su bendrovės „Panevėžio specialusis autotransportas“ darbuotojais. Jie pažadėjo sutvarkyti. Tokius signalus apie plūduriuojančius nugaišusius šunis gauname retai. Be to, negaliu pasakyti, kaip gaišena atsirado upėje, ar buvo nuskandintas ar kitaip į ją pateko. Tyrimų mes neatliekame“, – paaiškino aplinkosaugininkė.

Gelbėja gyvus šunis

Panevėžio gyvūnų globos draugijos vadovė Rūta Liberienė teigė, kad nuskendusių gyvūnų iš vandens telkinių netraukia.

„Tam yra specialios tarnybos. Mes gelbėjame gyvus gyvūnus, kuriais bando atsikratyti žmonės. Tiesa, pernai Nevėžio upės pakrantėje, kai buvo rastas sukapotas pusantrų metų amerikiečių Stafordšyro terjerų veislės šuo, teko ten būti ir dalyvauti apžiūroje. Apie šį nuskendusi šunį negaliu nieko pasakyti. Galbūt tai buvo senas šuo ir pats įkrito į upę. Juolab kad, tokie karščiai dabar“, – sakė R. Liberienė.

Prašo informuoti

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) komunikacijos grupės vyresnysis specialistas Tadas Martinaitis, išgirdęs istoriją apie patiltės smarvę ir pastebėtus girtaujančius Senvagėje aiškino:

„Jeigu žmonės pastebi besišlapinančius asmenis po tiltu, galėtų iškart informuoti policijos pareigūnus, arba bent jau nufilmuoti ar nufotografuoti. Po tiltu vaizdo kamerų nėra, tad užfiksuoti nelabai etiškus vaizdus – neįmanoma. Juolab kad artimiausia vaizdo kamera yra ant J. Miltinio dramos teatro pastato.“

Pasak jo, policijos pareigūnai Senvagėje dažniausiai budi per šventes.

„Policijos ekipažai važinėja pagal nustatytus maršrutus ir stebi aplinką. Pėsčiomis pareigūnai budi švenčių metu arba karštose zonose“, – teigė VPK specialistas T. Martinaitis.

Apžiūrės patiltes

Bendrovės „Panevėžio specialus autotransportas“ Miesto tvarkymo skyriaus viršininkas Algis Čeponis naujienų portalui pažadėjo apžiūrėti patiltes ir paaiškino, kaip vyksta miesto viešųjų vietų tvarkymo darbai.

„Panevėžio miesto savivaldybė pagal sutartį nurodo, kokias gatves, šaligatvius ir kitas vietas turime valyti bei tvarkyti. Patilčių netvarkome ir nevalome. Jei gausime nurodymą iš Savivaldybės, būtinai patikrinsime patiltes ir išvalysime tas vietas“, – žadėjo A. Čeponis.