Turėklai nesaugūs

Į naujienų portalo JP redakciją paskambinusi jauna panevėžietė mama Aurelija aiškino, kad pasivaikščioti tiltu su keturmečiu sūnumi nedrįsta.

„Nors apžvalgos tiltas su turėklais, bet jie nesaugūs. Turėkluose tarpai tarp atraminių stulpelių platūs ir mažam vaikui pro juos pralysti labai paprasta. Todėl mažamečius vaikus, o ir didesnius, reikia labai saugoti, kad neįkristų į vandenį. Kažkaip nepagalvota, jog turėklai turi būti saugesni. Gal reikia tuos tarpus uždengti, kad ir grūdintu stiklu, kokie yra padaryti kituose aptvėrimuose“, – svarstė panevėžietė ir teigė, kad dabar su sūnumi vengia vaikštinėti tiltu.

Diskutuoja su specialistais

Tuo tarpu Panevėžio miesto savivaldybės Miesto infrastruktūros skyriaus vedėjas Dalius Vadluga teigė, kad žino apie apsauginių turėklų problemą.

„Žinoma ši problema ir yra galvojama, kaip padaryti, kad turėklai būtų saugesni. Diskutuojame su dizaineriais ir sprendžiame, ką galime padaryti. Buvome susitikę su specialistais ir svarstėme, kuo uždengti turėklų tarpus. Tačiau sprendimas turi būti priimtas tinkamas. Vienas iš galimų variantų – stiklus uždėti. Architektai turi pateikti patį tinkamiausią variantą. Turėklų aukštis apie pusantro metro, o tarpai tarp atraminių stulpelių nemaži – vaikui pralysti vieni niekai“, – kalbėjo D. Vadluga ir svarstė, kad tėvai vaikus turėtų prižiūrėti ir nepaleisti ant tilto be priežiūros.

Vaikus būtina prižiūrėti

Pasak Miesto infrastuktūros skyriaus vedėjo, prie „Ekrano“ marių tiltai ir prieplaukos padaryti taip pat be turėklų.

„Todėl reikia būti saugiems, o vaikus prižiūrėti, kad neįkristų į vandenį. Beje, Senvagės tilkto turėklai padaryti pagal projektą ir tarpai tarp atraminių stulpelių – tušti. Bet, kai pamatėme, jog jie nesaugūs – klaidas taisysime“, – žadėjo D. Vadluga.

Įrengs drenažą

Savivaldybės atstovas prisiminė ir apie šlapiuojantį Senvagės šlaitą nuo Kranto gatvės pusės – ten sunkiasi vanduo.

„Šlaite yra požeminiai vandenys. Jie sunkiasi ir bėga žemyn. Problema yra žinoma ir bus sprendžiama. Kai buvo įgyvendinamas Senvagės sutvarkymo projektas, nepagalvota, kad gali taip atsitikti – į paviršių pradės sunktis požeminis vanduo. Gal šlaite šaltiniai yra. Ruošiamasi daryti drenažą ir sutvarkyti šią vietą. Negražiai atrodo, vanduo bėga per plyteles, gadina jas“, – sakė D. Vadluga.