Žinutėje rašoma:

„Šiandien, tiesiogine to žodžio prasme, pasišlykštėjau 13 autobuso vairuotoju. Maža mergaitė pirko bilietą ir, kiek supratau, padavė rudais centais. Vairuotojas tiesiai drėbė: „Pasakyk mamai, kad duotų normalių pinigų (bilieto kaina 50 ct), o aš tavo centų čia neskaičiuosiu“. Įsikišus ir pasakius, ar čia ne pinigai ir ar jam sunku suskaičiuoti, dar drįso pasakyti, kad ne tavo reikalas, pati sumokėk jei nori. Stovėjo mažytė vos neverkdama…“

Panevėžio autobusų parko generalinis direktorius Arnoldas Gražys naujienų portalui JP paaiškino, kad jau matė ir skaitė šią žinutę.

„Galbūt nebuvo tai grubiai pasakyta. Žmonės kartais perdėtai sureaguoja ir pateikia ne visai tiesą. Dar nekalbėjau su autobuso vairuotoju. Norėčiau išgirsti ir vairuotojo versiją ir tik tada susidaryti vaizdą. Be to, būtų smagu, kad atsilieptų daugiau žmonių, kurie tuo metu važiavo. Beje, vairuotojams skaičiuoti centus tikrai nėra patogu. Jie privalo neatsilikti nuo grafiko, negali vėluoti. Todėl, geriausiai duoti tiek pinigų, kiek kainuoja bilietas perkant pas autobuso vairuotoją“, – sakė A. Gražys.

Priminsime, kad nuo spalio 1 dienos keitėsi vienkartinio bilieto, parduodamo autobuse, kaina. Keleiviai jį galės įsigyti už 1 Eur. Taikant 50 proc. transporto lengvatą – 50 ct, 80 proc. lengvatą – 20 ct.

Spaudos kioskuose parduodamų vienkartinių bilietų kainos nesikeičia. Kaip ir iki šiol, jie kainuos 52 ct. Taikant 50 proc. lengvatą – 26 ct, 80 proc. – 10 ct.