Nenori būti ten, kur skirstomi žmonės

Šalia „Šaltinio“ progimnazijos sutikta mama Dalia teigė, kad šiemet pirmą kartą turės kitokią Rugsėjo 1-osios šventę.

„Penkerius metus tradiciškai Rugsėjo 1-ąją švęsdavome kavinėse. Eidavome į picerijas ar blyninę. Kartais į kokią kavinukę ledų suvalgyti ar kokteilį išgerti. Tačiau šiemet nuotaikos kitokios… Tiesiog nebesinori būti ten, kur skirstomi žmonės. Vieni gali lankytis kavinėse, kiti – ne. Gal net ir žmonių masėje nebesinori būti.

Šiemet atsisakome galbūt jau ir nusibodusių, ir nuvalkiotų tradicijų. Šią dieną minėsime kitaip – kartu su šeima ir artimaisiais gaminsime pietus, kepsime picas, ruošime įvairius užkandukus ir važiuosime į pačių suorganizuotą pažintinę kelionę po Biržų kraštą. Tokį šventės variantą pasiūlė patys vaikai“, – pasakojo ji.

Rugsėjo 1-oji – namuose

Sūnų į pirmą klasę „Vilties“ progimnazijoje išleidžianti mama Marija tikino, kad jos šeimoje tradicijos dar tik kuriamos, nes šiemet – pirmoji jų Mokslo ir žinių diena.

„Ilgai svarstėme, ką ir kaip veiksime, tačiau nutarėme, jog Rugsėjo 1-ąją praleisime artimiausių žmonių rate, t. y. su seneliais, krikšto tėveliais, pusbroliais, pusseserėmis. Į namus užsisakėme užkandžių, kad patiems gaminti nereikėtų. Manau, taip bus daug saugiau ir jaukiau“, – atviravo pirmoko mama.

Tylu, ramu

Kavinės „Arena La Fa“ vadovė Sandra Urbonienė naujienų portalui JP teigė, kad išankstinės staliukų rezervacijos nevykdė. „Priimsime klientus „čia ir dabar“. Tačiau kol kas labai ramu. Įprastai tokiu metu jau būdavo klientų antplūdis, o dabar – tylu“, – tikino įstaigos vadovė.

Bendrovės „Žaliasis žiogas“ vadovė Janina Jasiūnienė taip pat į savo kavinę „Kafenhauz“ klientus priima tik su galimybių pasais.

„Buvome paskelbę išankstinę staliukų rezervaciją rugsėjo 1-ajai, tačiau nesulaukėme nė vieno išankstinio užsakymo. Klientų tikrai mažiau nei praėjusiais metais. Buvo atėjusios kelios šeimos be galimybių pasų, deja, jų nepriėmėme“, – kalbėjo J. Jasiūnienė.