Panevėžyje šiandien duris atvėrė prekybos tinklai „Senukai“, „Depo“. Vos tik šie prekybos centrai pradėjo darbą, į juos masiškai pradėjo plūsti panevėžiečiai. Tarsi šalyje negaliotų karantino draudimai.

Lietuvoje kaantinas, siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, paskelbtas kovo 16 dieną ir galioja iki balandžio 27 dienos imtinai.

Galėjo dirbti ir anksčiau

Panevėžietis Jonas aiškino, kad apsidžiaugė išgirdęs naujieną, jog galės apsilankyti prekybos tinkle „Senukai“.

„Tai labai sveikintinas dalykas, nes laukia darbai sode. Reikia nusipirkti durpių, trąšų bei kitų reikalingų priemonių, kurių prireiks darbuojantis sode. Kita vertus, „Senukai“ galėjo prekiauti ir anksčiau, nes yra vieta prekybai lauke. Tačiau, tikriausiai jie laikėsi taisyklių ir anksčiau prekiauti nepradėjo“, – kalbėjo pagyvenęs vyras.

Žinia pradžiugino

Panašiai kalbėjo ir panevėžietė Monika, kuri trypčiojo prie dar uždarytų prekybos „Senukai“ tinklo durų.

„Tikrai apsidžiaugiau išgirdusi, kad vėl galėsiu apsipirkti „Senukuose“. Reikia įvairių buičiai reikalingų prekių. Be to, prie namų turiu nedidelį daržą ir reikia grėblio, obelims balinti priemonių, trąšų. Todėl man tikrai buvo svarbu, kad pradėjo darbą parduotuvė“, – džiaugėsi šalies vyriausybės sprendimu Monika.


Visai uždarytas nebuvo

Panevėžiečiai buriavosi ir prie „Depo“, nors prekybos centras paskelbus karantiną nebuvo visiškai uždarytas. Buvo parduodamos higienos prekės, skalbikliai ir valikliai, atidarytas maisto produktų skyrius, prekiaujama gyvūnų maistu, o nuo balandžio 16 dienos „Depo“ parduotuvės taip pat atnaujino darbą.

Tačiau prekybos tinklas nurodė, kad bus laikomasi padidintų saugumo reikalavimų – į parduotuves bus įleidžiami tik pirkėjai su veido apsauga ir pirkinių vežimėliais, parduotuvėje būtina laikytis 2 metrų atstumo nuo kitų pirkėjų.

Leido darbą atnaujinti

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pranešė, kad minėtų prekybos tinklų veikla atnaujinama su sąlyga, jei bus reguliuojami klientų srautai, vienu metu aptarnaujant vieną žmogų. Įmonės turės laikytis visų saugumo reikalavimų.

Vyriausybei leidus atnaujinti veiklą visiems prekybininkams, turintiems išėjimą į lauką, ketvirtadienį pradėjo veikti statybinių medžiagų ir buities prekių parduotuvės.

Parduotuvės ir paslaugų vietos turės reguliuoti klientų srautus – užtikrinti 10 kvadratinių metrų plotą vienam žmogui arba vienu metu aptarnauti tik vieną pirkėją, o paslaugų įmonėse tiesioginis kontaktas su klientu turi trukti ne ilgiau kaip 20 minučių.