Panevėžiečiai kol kas gyvena ramiai, nors per karščius šalto vandens suvartojama kur kas daugiau.

Per praėjusią savaitę, birželio 3– 9 dienomis, panevėžiečiams patiekta beveik 149 tūkst. m³ šalto vandens, o nuotekų išvalyta per 207 tūkst. m³.

Bendrovės „Aukštaitijos vandenys“ ryšių su visuomene specialistas Svajūnas Mikeška naujienų portalui JP sakė, kad 100 proc. negali garantuoti, kad šalto vandens tiekimas nesutriks.

„Tačiau šiuo metu jaudintis panevėžiečiai neturėtų. Simptomų, kad vandens tiekimas gali sutrikti – nėra. Tačiau, reikia pripažinti, šalto vandens per karščius panevėžiečiai suvartoja daugiau. Per dieną geriamojo vandens sunaudojama per 20 tūkst. m³. Beje, pernai vasarą buvo panašiai. Mažiau vandens panevėžiečiai sunaudoja rudenį, žiemą“, – aiškino S. Mikeška ir ramino:

„Tikrai Panevėžyje nebus, kaip Kaune. Vandens tiekimo sistema veikia normaliai. Požeminiai vandenys nesenka.“

„Vilniaus vandenys“ skelbia, kad Vilniaus mieste ir Vilniaus, Švenčionių bei Šalčininkų rajonuose geriamojo vandens sunaudojama 10–20 proc. daugiau nei įprastai.

„Kauno vandenys“ nurodo, jog dėl išaugusio vandens vartojimo krenta jo slėgis, didėja drumstumas.

Vandens tiekėjai pastebi, jog problema paaštrėja vakarais, kai namo grįžę gyventojai jį masiškai naudoja ne tik buities reikmėms, bet ir laistymui.

Kaune vakar užklupusio pragariško karščio didelė dalis kauniečių nė negalėjo troškulio numalšinti šalto vandens stikline ar atsivėsinti vėsiu dušu – mieste užfiksuoti dideli vandens tiekimo sutrikimai.

Dalis kauniečių pasakojo, kad vanduo dingsta vakarais ir rytais. Ilgiausiai vandens nebuvo net keturias dienas.

Lietuvoje šią savaitę laikosi karšti orai, o ketvirtadienį laukiama birželiui rekordinio 36 laipsnių karščio.