Mokiniai juokiasi, jog prasidėjo žiemos išpardavimas. Nuotraukos, įrodančios ugdymo įstaigoje vykstančią prekybą, platinamos ir socialiniuose tinkluose. Esą nuotraukos darytos 2022 m. sausio 26 d. Panašu, kad mokyklos darbuotojas apsipirkimo įkarštyje netikėtai užtiko mokiniai. Kalbama, kad apatinį trikotažą pardavinėjo viena mokytoja.

Švietimo skyriaus vedėjas vertina neigiamai

Gauta informacija pasidalinome su Rokiškio rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vedėju Aurimu Laužadžiu ir paklausėme, ką jis mano apie tokį reiškinį mokykloje. Švietimo skyriaus vedėjas iš pradžių suabejojo dėl pateiktos informacijos teisingumo, tačiau išsakė nepritarimą tokiai prekybai.

„Šio fakto nežinau. Ne visada pateikiama informacija būna teisinga, bet, jeigu tai tiesa, taip neturėtų būti. Prekiauti mokykloje negalima. Vadovus informuosiu, kad nutrauktų veiklą,“ – atsakė A. Laužadis.

Meras pažadėjo situacija pasidomėti

Jau anksčiau esame rašę, kad viena minėtos gimnazijos darbuotoja „Tamo“ sistemoje bandė parduoti striukę. Rokiškio rajono savivaldybės meras Ramūnas Godeliauskas, informuotas apie prekybą apatiniu trikotažu gimnazijos padalinyje, iš karto ankstesnę istoriją prisiminė. Meras pažadėjo situaciją išsiaiškinti ir atsakė tokią prekybą vertinantis vienareikšmiškai neigiamai.

„Neturi būti tokių dalykų,“ – pasipiktino meras.

Laikinai einanti Rokiškio Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijos direktorės pareigas Jolanta Juodinytė sakė apie situaciją „Romuvos“ padalinyje sužinojusi dienos, kai pasidalinome žinia, vakare. Žmogus, kuris įleido prekiautoją, buvo įspėtas. Tai – ne mokytojas. Gimnazijos vadovė patikino, kad į patalpas patekusio žmogaus dokumentai (galimybių pasas) buvo patikrinti.

„Vienareikšmiškai to neturi būti. Tikimės, tokie dalykai nepasikartos,“ – nuomonę apie prekybą ugdymo įstaigoje išsakė J. Juodinytė.