Ir tik sulaukus naujųjų mokslo metų „Mergaitė“ įtaisyta į jai priklausančią vietą, į dekoratyvinę „Paukštės“ skulptūrą.

J. Miltinio gimnazijos direktorius Vytautas Raišys naujienų portalui JP pasakojo, kad dekoratyvinė skulptūra tokia, kokią 1987 metais sukūrė skulptorius Alfridas Pajuodis.

„Skulptūra „Paukštė“ kapitaliai suremontuota ir jos dalis sugrįžo ten, kur jai ir priklauso. Sugrąžinimo klausimą derinome su skulptoriumi. Teko derinti „Mergaitės“ įtvirtinimą į skulptūrą. Be to, ne tik dekoratyvinė skulptūra suremontuota, bet ir apgalvotas jos apšvietimas ir įtaisytos vaizdo kameros, kad ilgapirščiai nebesikėsintų į ją“, – sakė V. Raišys.

Dekoratyvinę skulptūrą „Paukštė“ 1987 metais nukaldino buvęs gimnazijos mokinys skulptorius Alfridas Pajuodis ir padovanojo J. Miltinio gimnazijai.

Į J. Miltinio gimnazijos kieme stovinčią skulptūrą „Paukštė“ kėsintasi ne kartą – vis pavagiama jos dalis „Mergaitė“. Po dviejų vagysčių skulptūros dalį rasdavo paslėptą mokyklos teritorijoje.

Trečią kartą pavogta dekoratyvinės skulptūros dalis buvo surasta po 21 dienos. Ją atnešė ir bandė parduoti vienoje miesto metalo supirktuvėje. Supirktuvės darbuotojai atnešusiam paaiškino, kad meno kūrinys vogtas.