J. Miltinio dramos teatro direktorius Leonas Blėdis naujienų portalui JP teigė, kad puikiai žino, kas vyksta su teatro bokštu.

„Faktas žinomas ir bandome tvarkyti. Apie atsiradusį defektą informavome Kultūros ministeriją. Steigėjas privalo žinoti, kokios problemos kamuoja teatrą“, – aiškino L. Blėdis.

Pasak teatro vadovo, nieko nuostabaus, kad teatro bokšte atsivėrė skylė.

„Lietus ir vėjas padarė savo darbą. Be to, teatro bokštas renovuotas buvo daugiau kaip prieš 10 metų – 2007 metų vasarą. Bandome surasti, kas tuomet atliko teatre remonto darbus. Berods tai buvo įmonė „Lietuvos paminklai“. Viskas bus sutvarkyta. Tikrai neleisime teatrui sugriūti“, – juokavo kultūros įstaigos direktorius L. Blėdis ir pasidžiaugė:

„Nors teatro bokšte atsirado defektas, teatro didžioji scena toliau remontuojama. Jau atlikti scenos demontavimo darbai ir prasideda naujos scenos montavimo darbai. Net ir atsiradus papildomiems darbams, manau, kad didžiosios scenos renovacija vyksta normaliai.“

Prieš porą savaičių teatro vadovui L. Bėdžiui teko spręsti dar vieną galvosūkį – gelbėti vėjo draskomą trispalvę.

Mat ant Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro stogo pernai lapkričio 27 dieną iškeltą įspūdingo dydžio – 4×6,8 metrų dydžio ir net 4 kilogramų svorio vėliavą – Lietuvos trispalvę vos nenudraskė Panevėžyje siautėjantis vėjas.

Nors beveik 25 tūkst. eurų buvo skirta iš miesto biudžeto vėliavos rekordininkės tvirtam įrengimui ant teatro stogo, trispalvė ant aukšto stiebo vos vos laikėsi.

Tuomet kalbintas J. Miltinio dramos teatro vadovas Leonas Blėdis naujienų portalui JP sakė, kad matė, kokia bėda ištiko ant teatro stogo iškeltai vėliavai.

„Žinome, kad vėliava vos laikosi ant stiebo ir apie tai informavome Panevėžio miesto savivaldybę. Jie yra atsakingi už vėliavą. Žadėjo sutvarkyti. Teatro žmonės to padaryti negali – neturime tokios technikos, kad galėtume pasiekti ant aukšto stiebo iškeltą vėliavą ir ją nuimti. Be to, ant stogo vėjo gūsiai dar stipresni. Sudėtinga bus sutvarkyti“, – sakė teatro vadovas, o vėliau pasidžiaugė, kad trispalvė buvo pritvirtinta.