Sausio 12 d., Laisvės gynėjų dienos išvakarėse, Panevėžyje, Laisvės aikštėje prie miesto savivaldybės, žinomas Lietuvoje skulptorius Kęstutis Musteikis sukūrė ledo skulptūrą kovotojams už Lietuvos laisvę. Įspūdinga 2,5 metro aukščio skulptūra, su lede išskaptuotu Lietuvos valstybės herbu – Vyčiu, tapo traukos centru lankytis Panevėžio Laisvės aikštėje, minėti, pagerbti žuvusius už tėvynę. Ji primena, kad Laisvę reikia branginti ir saugoti.

Jau keturioliktą kartą 1991 m. žuvusiųjų už Lietuvos laisvę atminimas buvo pagerbtas visuotine pilietine iniciatyva „Atmintis gyva, nes liudija“ miesto languose dešimčiai minučių uždegant vienybės ir atminimo žvakutes. Kartu su visa Lietuva prie šios iniciatyvos jungėsi ir Panevėžio miesto įstaigos, bendruomenės ir gyventojai.

12 val. prie miesto savivaldybės vyko iškilminga vėliavos kėlimo ceremonija. Skambant varpo dūžiams, paminėti žuvusiųjų už laisvę vardai, jie buvo pagerbti tylos minute.

13 val. Sausio 13-osios skveras sužydėjo Laisvės gynėjų dieną vienijančiu simboliu – Neužmirštuolės žiedais ir pasipuošė Panevėžio miesto ugdymo įstaigų auklėtinių, dalyvavusių edukacinėje programoje „Liepsnelės“, skirtoje Laisvės gynėjams atminti, sukurtais darbais – sniegenomis.

13.30 val. kino centre „Garsas“ buvo rodomas filmas – nacionalinė premjera „Mr. Lansbergis. Sugriauti blogio imperiją“.

Vakare buvo laikomos Šv. mišios už Laisvės gynėjus Panevėžio Kristaus Karaliaus katedroje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją