Namo administratorius ramina, kad papildoma šiluma vidurvasaryje – laikina problema, kilusi dėl viename butų atliekamo šildymo sistemos remonto.

„Atvažiuokite pažiūrėti, kaip mes vasarą gyvename. Lauke 28 šilumos, o bute radiatoriai karšti kaip viduržiemy“, – kalbėjo „Sekundei“ paskambinusi Tulpių g. 23-iojo namo gyventoja.

Anot jos, bute pastarąją savaitę laikosi apie 28–30 šilumos, atvėsta tik gilią naktį ir paryčiais.

„Paprastai rytais dar įmanoma tverti, bet tik ne šiandien, kai įjungė šildymą. Sėdžiu dabar prie atviro lango ir toks jausmas, kad iš lauko šaltis eitų, nors termometras prie lango lauke rodo 28 laipsnius“, – guodėsi panevėžietė.

Namą administruojanti Savivaldybės įmonė Panevėžio butų ūkis paaiškino, kad radiatoriai ėmė šilti dėl atliekamų remonto darbų.

„Šildymas name nebuvo įjungtas. Tiesiog žmonės keitė radiatorių ir iš šildymo sistemos buvo išleistas vanduo. Baigus darbus sistemą vėl pripildėme. Į radiatorius negalime leisti šalto vandens, nes jis kalkėtas, sistemą būtina pripildyti termofikaciniu vandeniu, o šis ganėtinai šiltas. Taigi sistema užpildyta šiltu vandeniu, bet per laiką jis atvės“, – teigė įmonės vyriausiasis inžinierius Ignas Grigaliūnas.

Anot jo, vasarą, kai atliekami šildymo sistemos darbai, dažnai taip nutinka, kad ją vėl užpildant termofikaciniu vandeniu sušyla radiatoriai ir gyventojai nustemba dėl įjungto šildymo.