Atsirado naujos stotelės

Parsidėjus Parko gatvės nuo Tulpių iki Nemuno gatvės kapitaliniam remontui, atsirado naujos autobusų sustojimų vietos maršrutuose Nr. 8 ir 16. Be to, pasikeitė ir pačių autobusų maršrutai.

8-ojo maršruto autobusai, važiuodami į Rožių gatvę ir 16-ojo maršruto autobusai, važiuodami į Molainių gatvę, važiuos Tulpių ir Klaipėdos gatvėmis. Todėl prie „Aibės“ parduotuvės Tulpių gatvėje įrengta laikina stotelė, o stotelė „Sodra“ perkelta į Tulpių gatvę prie „Sodros“ pastato.

Nuvažiavo ne ten, kur norėjo

Jaunesnio amžiaus panevėžiečiai, kurie naudojasi internetu ir gali sekti pokyčius mieste kursuojančių autobusų maršrutuose, nesunkiai suranda, kaip jie autobusai.

Senjorams šiek tiek sudėtingiau susigaudyti autobusų maršrutų pasikeitimuose, todėl jie pyksta, kai nuvažiuoja ne ten arba išlipa ne toje stotelėje, kurioje tikėjosi išlipti.

„Nuvažiavau ne ten, kur norėjau. Be to, supainiojo mane ir stotelių pranešimai autobuse. Nors stotelės perkeltos, bet pranešimai palikti, kokie buvo iki prasidėjusių gatvių remonto darbų“, – piktinosi panevėžietė Anelė ir teigė, kad bendrovė „Panevėžio autobusų parkas“ galėtų dirbti atsakingiau.

Atsilieka nuo grafiko

Bendrovės „Panevėžio autobusų parkas“ generalinis direktorius Arnoldas Gražys aiškino, kad sudėtinga autobusams važiuoti, kai miesto gatvės remontuojamos.

„Autobusų grafikai nepakeisti, todėl transportas vėluoja. Bet didelių vėlavimų nėra, tik į keletą stotelių autobusai vėluoja. Tačiau tai suprantama, nes vyksta gatvių remontai. Su įrašais autobusuose irgi yra problemų, nes kai kurių stotelių nebėra, o įrašuose jos išliko. Peržiūrime ir tvarkome, kad panevėžiečiai galėtų reikiamą vietą pasiekti laiku ir nepasiklystų“, – pasakojo A. Gražys ir pripažino, kad nesusipratimų būna, o jie pasitaiko tuomet, kai žmogus važiavo prieš mėnesį ir mano, kad viskas išliko nepasikeitę.

Ne visi naudojasi internetu

„Tada ir įvyksta nesusipratimai, pykčiai. Savaime suprantama, ne visi senjorai susiranda autobusų maršrutų pasikeitimus internete. Kita vertus, gatvių remontai ne amžini, tiesiog reikia pakentėti – po remonto viskas grįš į senas vėžes. Noriu perspėti, kad iki gegužės 12 dienos, ties Respublikos g. 77, bus vykdomi kasinėjimo darbai, todėl laikinai į kitą vietą – arčiau prekybos centro „Klevas“ – bus perkelta stotelė „Teatro g.“, – pristatė naujienas bendrovės vadovas.

Pasipildys naujais maršrutais

Pasak bendrovės vadovo, nuo gegužės 2 dienos, darbo dienomis, intensyvinamas 12-ojo maršruto autobusų eismas.

„Be to, atsižvelgėme į šalia Šiaurinės gatvės įsikūrusių sodininkų bendrijų narių prašymus, nuo gegužės 13-osios, savaitgaliais, pradės kursuos 13-ojo maršruto autobusai. Pratęsus 13-ojo maršruto trasą, autobusas stos 6-iose naujai įrengtose stotelėse. Kaip ir kiekvienais metais, 4-ojo maršruto „Molainiai-Vaivadai“ autobusai kursuos vasaros tvarkaraščiu. Atsižvelgiant į keleivių pageidavimus, nuo gegužės 15 dienos šie autobusai vakare važiuos ilgiau tiek darbo, tiek poilsio dienomis“, – sakė A. Gražys ir dar kartą pakartojo:

„Tikslius autobusų eismo tvarkaraščius galima rasti VšĮ „Panevėžio keleivinis transportas“ svetainėje www.pktransportas.lt ir UAB „Panevėžio autobusų parkas“ svetainėje www.panevezioautobusai.lt. Stotelėse eismo tvarkaraščiai bus pakeisti pagal galimybes kiek įmanoma greičiau“.