Pasiūlė lankytojai

G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotojas aprūpinimui Algimantas Skvereckas naujienų portalui JP pasakojo, kad lyg ir buvo bandymas anksčiau skelbti konkursą kavinės veiklai organizuoti.

„Tačiau toks rimtas konkursas skelbiamas pirmą kartą. Įsiklausėme į bibliotekos lankytojų prašymus. Ne viena kartą į biblioteką atėję lankytojai prasitarė, kad būtų visai neblogai atsigerti kavos, suvalgyti skanią bandelę. Juolab kad bibliotekoje žmonės ateina ne tik knygų pasikeisti. Ilgiau užsibūna skaitykloje ieškodami informacijos moksliniams darbams. Manome, kad reikia galvoti apie lankytojus ir rūpintis jais. Juolab kad, būna dienų, kai bibliotekoje per dieną vidutiniškai apsilanko iki 500 lankytojų“, – kalbėjo bibliotekos direktoriaus pavaduotojas.

G. Petkevičaitės-Bitės biblioteka

Kepsnių nebus

A. Skvereckas teigė, jog sulaukta ne tik bibliotekos lankytojų prašymų, kad reikia kavinukės.

„Sulaukėme siūlymų ir iš verslininkų. Jie pritarė, kad reikia bibliotekoje kavinukės ir siūlė skelbti konkursą. Tą ir padarėme. Juolab kad patalpas kavinukei turime ir tik reikia jas išnaudoti. Beje, norime, kad bibliotekoje veiktų gera kavinukė. Su skania kava, gardžiais, ir net specialiai bibliotekai keptais pyragaičiais. Bet joje nebūtų kepsnių, sriubų“, – aiškino bibliotekos darbuotojas ir tęsė:

„Konkursą galėjome skelbti tik suderinę visus klausimus su steigėjais – Kultūros ministerija ir Turto banku. Gavę leidimus, paskelbėme konkursą. Kol kas dar nesulaukėme norinčių dalyvauti. Pagal patirtį žinau, kad konkursui dokumentai pateikiami likus kelioms dienoms iki konkurso pabaigos. Konkurso rezultatai paaiškės rugpjūčio 20 dieną. Tikimės, kad konkurso komisija atrinks tinkamiausią kandidatą kavinės veiklai organizuoti.“