Buvusioje „Verdenės“ mokykloje Parko gatvėje jau kurį laiką verda statybos darbai. Atnaujinamas visas trijų aukštų pastatas beveik 1,6 ha sklype. Užmūrijami per platūs buvę langai, pristatomi balkonai – mokykla tampa daugiabučiu.

„Verdenės“ mokyklą 16-ąjį kartą paskelbtame aukcione įsigijusios įmonės „Senvagės rezidencija“ vadovas, buvęs Panevėžio savivaldybės dizaineris Romualdas Lukšas teigia: galiausiai nuspręsta, kad pastatas geriausiai tarnautų gyvenamiesiems būstams.

Kiek jų bus, statytojai dar neįvardija. Pasak R. Lukšo, butai planuojami įvairių dydžių.

P. Židonio nuotr.

„Dar tik pradedame dirbti. Apie pabaigą anksti kalbėti“, – komentavo R. Lukšas.

„Verdenės“ mokykla per ilgus metus jau buvo bepradedanti virsti į vaiduoklį. Nors ji saugota nuo prašalaičių, dužo pastato langai, įsibrovėliai niokojo patalpas.

Griauna nuo pamatų

Paskutinės plytos byra ir nuo niekada taip ir nebaigtos Pilėnų mokyklos V. Alanto gatvėje. Ji už 224 tūkstančius eurų nupirkta 26-ame aukcione.

P. Židonio nuotr.

Vaiduokliu virtusį, nebaigtą statyti pastatą įsigijusi bendrovė „JK Ranga“ planuoja jį nugriauti. Šiuo metu kaip tik tai baigiama daryti.

„Pastatą nugriausime, kad jo visai neliktų. Per žiemą ketiname parengti naujo objekto projektą, o kitais metais pradėti naujas statybas“, – kalbėjo „JK Ranga“ direktorius Arnoldas Kleiba.

Kol kas įmonė nekonkretizuoja, kokį objektą numačiusi griaunamo pastato vietoje – tebesiderama su potencialiais investuotojais.

Anksčiau kalbėta, kad strategiškai geroje miesto vietoje savininkai įrengs gyvenamąsias ir komercines patalpas.