Šventosios jūrų uosto atstatymas svarbus ne tik kurorto gyventojams, vietos ir užsienio svečiams, bet ir turizmo verslo atstovams, buriavimo sporto entuziastams ir, žinoma, – priekrantės žvejams. Būtent nuo jiems skirtos infrastruktūros sukūrimo pradedami uosto atstatymo darbai. Kokia svarbi infrastruktūra turi atsirasti Šventosios uoste, buvo aptarta pasitarimų su žvejais metu. Šių diskusijų metu išgryninti svarbiausi priekrantės žvejų poreikiai.

Pasirašydami sutartį, rangovai įsipareigojo per pusantrų metų (iki 2022 m. rugsėjo sutvarkyti ir pailginti krantinę, įrengti slipą, padedantį žvejams lengviau nuleisti į vandenį savo valtis, taip pat – gervę, skirtą iškrauti sugautą laimikį, žvejybos įrangą, valtis. Ne mažiau svarbus darbas – pastato, skirto žvejų valtims, žvejybos įrangai bei pagautam laimikiui laikyti, statyba, praneša savivaldybė.

Siekiant užtikrinti patogų privažiavimą, projekto įgyvendinimo metu bus rekonstruota ir į Šventosios uostą vedanti Prieplaukos gatvė. Taip pat bus įrengta priekrantės žvejams labai reikalinga automobilių stovėjimo aikštelė, kurioje vienu metu galės stovėti apie 50 transporto priemonių. Joje žvejai galės patogiai ir saugiai laikyti ne tik savo automobilius, bet ir priekabas.

Įgyvendinus šį Šventosios jūrų uosto statybos etapą, bus ne tik įrengta visa žvejams reikalinga infrastruktūra, bet ir sutvarkyta bei apželdinta uosto teritorija.

Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus pabrėžė, jog Šventosios jūrų uosto statyba – labai svarbus projektas, įtrauktas ir į Vyriausybės programos nuostatų įgyvendinimo priemonių planą. „Džiaugiuosi kad Palangos miesto savivaldybės iniciatyvą atstatyti Šventosios uostą palaiko Vyriausybė, Aplinkos ministerija, Žemės ūkio ministerija. Šiuo metu priekrantės žvejai neturi galimybės patogiai privažiuoti prie jūros ir į vandenį nuleisti savo valtis. Įgyvendinus žvejybos infrastruktūros sukūrimo darbų etapą, jie galės patogiau ir saugiau užsiimti žvejyba, naudotis modernia žvejams reikalinga įranga. Kitas laukiantis Šventosios jūrų uosto atstatymo etapas – molų statyba. Tikimės, kad bus rasta lėšų šiems būtiniems darbams, antraip tolesni uosto statybos darbai nebetektų prasmės. Juo labiau kad molai, be savo pagrindinės funkcijos, atiliktų ir kitą ne mažiau svarbią – stabdydami smėlio migraciją, jie padėtų spręsti aplinkosaugines problemas“, – kalbėjo Š. Vaitkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)