Tris dienas – rugsėjo 18-20 dienomis ­– šurmuliuojantis festivalis šventinę nuotaiką paskleidė visoje Palangoje.

Šventinė nuotaika po Palangą pasklido jau penktadienį – Vytauto gatvėje nusidriekė tautodailininkų bei amatininkų mugė, kurioje pirkėjų laukė daugiau nei šimtas prekeivių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Latvijos. Čia visą savaitgalį nuo 10 val. iki 20 val. bus galima ne tik į kitus pasidairyti bei save parodyti, bet ir įsigyti įvairių tautodailininkų dirbinių, kulinarinio paveldo gardumynų, įvairių papuošalų bei aksesuarų, susipažinti su senaisiais amatais. Mugėje nestigs rudeniškų akcentų, čia bus galima įsigyti įvairių sodinukų, rašoma savivaldybės pranešime.

Šeštadienį po Palangą pasklido tautiniais drabužiais pasidabinę šokėjai, į kurortą suvažiavę ne tik iš įvairių mūsų šalies miestų, bet ir iš kaimyninės Latvijos. Šiais metais sulaukta didžiulio meno kolektyvų susidomėjimo festivaliu „Palangos miestely“, ir tai, pasak šio renginio sumanytojos bei organizatorės, Palangos kultūros ir jaunimo centro liaudiškų šokių kolektyvų „Bočiai“ bei „Banguolis“ vadovės Janinos Serapinienės, nestebina. „Dėl koronaviruso meno kolektyvai buvo laikinai sustabdę savo veiklą, nerepetavo, tad dabar visi yra išsiilgę pasirodymų, pasibuvimo kartu. O mums, palangiškiams, bus labai smagu ir įdomu į juos pažiūrėti“, – kalbėjo J. Serapinienė.

Kviečiame pasigėrėti renginio akimirkomis:

Daugiau nuotraukų – www.f360.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)