„Pastaraisiais metais žmonės aktyviai dairosi antrojo – poilsiui ar nuotoliniam darbui skirto – būsto pajūryje. Siekdami atliepti šį poreikį, Palangoje rinkai pasiūlysime premium klasės butus“, – teigia bendrovės „Inžinerinė grupė“ direktorė Natalija Naginė.

79 butai keturiuose aukštuose suprojektuoti taip, kad gyventojai pasitiktų ir palydėtų saulę – didžioji dalis langų orientuoti į rytus arba vakarus. Beveik visi butai turės erdvius balkonus, o pirmojo aukšto gyventojai – nuosavus kiemelius. Pastatas išsiskirs ir savo fasadu: bus dengtas skalūno ir kalkakmenio akmens plokštelėmis.

Taip pat bus įrengtos 25 vietų antžeminė ir 54 vietų požeminė automobilių aikštelės.

„Viename žvejų kaimelyje gyveno senis Santjago – vienas jis išplaukdavo į jūrą, sapnuodavo auksinius Afrikos krantus, domėjosi beisbolu ir svajojo pagauti didžiausią savo gyvenimo žuvį. Įgyvendindami „Santjago“ projektą, siekiame sukurti namus, kurie sustiprintų žmogaus ryšį su pajūrio gamta, kuriuose būtų galima mėgautis pušynu ir jūros ošimu, tyla ir ramybe“, – dalinasi N. Naginė.

Sklypą su statybų leidimu bendrovė įsigijo savo lėšomis, o per sutelktinio finansavimo platformą „Rontgen“ statyboms sieks pasiskolinti 4,3 mln. eurų. Per pirmuosius du finansavimo etapus jau pritraukta 1,6 mln. eurų.

50 proc. projekto baigtumą planuojama pasiekti 2022 m. vasarį, o statybas užbaigti 2022 m. antrąjį ketvirtį.

Projektą sukūrė architektūros studija „UP architektai“ (UAB „Uostamiesčio projektas“), taip pat suprojektavusi pajūryje tokius objektus kaip Palangos koncertų salė, Ryžių malūnas, viešbučius „Old Port“ ir „Navalis“ Klaipėdoje, rekonstravusi Danės krantines.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)