Vietos gyventojai ir aplink įsikūrę verslai skundžiasi, kad dėl prastos gatvės būklės ja važiuojantis transportas skleidžia daug triukšmo, o šaligatviais pavojinga judėti dviračiais, paspirtukais, taip pat ir mamoms su vežimėliais.

Be to, S. Nėries gatvė prastai apšviesta, o prie buvusios kavinės „Paparčio žiedas“ nuolat renkasi apsvaigę asmenys, tad gyventojai jaučiasi nesaugiai. Visi šie argumentai buvo išdėstyti bendrame kreipimesi Palangos miesto savivaldybei, kurį pasirašė dvidešimties gatvėje esančių namų atstovai – tiek gyventojai, tiek verslai. Kreipimąsi inicijavo šioje gatvėje veikiančios „Ilzenbergo vilos“ valdytojas UAB „Belvilis“.

Gyventojų nuotr.

Kaip rašoma išplatintame pranešime žiniasklaidai, gatvės rekonstrukcijos darbai buvo planuojami vykdyti kartu su statybos darbais sklype, buvusio baseino „Jūratė“ teritorijoje.

Vietoje buvusio baseino turėjo išdygti pasaulinio tinklo „Marriott“ viešbutis. Projekto vertė būtų siekusi apie 30 mln. eurų. Tačiau šią vasarą viešbučio tinklo atstovai pranešė, kad dėl pasaulinės pandemijos „Marriott“ statybos Palangoje atidedamos neribotam laikui.

Darbai gali prasidėti dar šiemet

„Delfi“ paprašė savivaldybės pakomentuoti, ar šiai gatvei tikrai teks ilgai laukto remonto toliau laukti neribotą laiką. Pasirodo, darbai S. Nėries gatvėje gali prasidėti ir anksčiau.

„Nors miesto gatvių tvarkymo darbai vyksta intensyviai, tiek Palangoje, tiek Šventojoje dar turime nemažai tvarkytinų gatvių, tarp kurių – ir S. Nėries gatvė. Atkreiptinas dėmesys, kad 2018 m. buvo planuota ne rekonstruoti S. Nėries gatvę, o parengti jos rekonstravimo techninį projektą. Tai yra atlikta – techninis projektas parengtas, gautas ir statybą leidžiantis dokumentas, – aiškino Palangos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Violeta Staskonienė. – Savivaldybė kreipėsi į Susisiekimo ministeriją dėl Kelių priežiūros ir plėtros programos rezervo lėšų 2021 metams skyrimo Palangos miesto savivaldybės kelių objektams, tar kurių – ir S. Nėries gatvė.“

V. Staskonienės teigimu, jei lėšos būtų skirtos, darbai S. Nėries gatvėje prasidėtų dar šiais metais.

„Projekte yra numatyta įrengti naują S. Nėries važiuojamosios dalies dangą bei šaligatvius, gatvės apšvietimą, pakloti lietaus nuotekų tinklus. S. Nėries gatvės statybos darbus numatoma atlikti per dvejus metus“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)