Projekto įgyvendinimo metu teritorijoje atnaujinti bei įrengti skirtingos dangos pėsčiųjų takai, o pagrindinių takų susikirtimo vietoje suformuotas šios zonos centras, kuriame padaryta nedidelė pakyla, skirta kameriniams renginiams – koncertams, poezijos skaitymams ir kt. Atnaujintame parke pastatyta mažosios architektūros elementų – suoliukų, šiukšliadėžių, dviračių stovų. Vakarinėje teritorijos dalyje įrengta vaikų žaidimų aikštelė, poilsio zona šeimoms. Čia pastatytos ir supynės vaikams su judėjimo negalia – tai pirmasis toks įrenginys mūsų rajone.

Prie Šeimenos upelio pagilintas ir išvalytas sklypo ribose esantis kanalas bei įrengtas šlaitas. Susiformavusioje saloje pastatyta pavėsinė su dviem tilteliais. Parke padaugėjo ir žalumos – pasodinti jazminai, įvairių rūšių šermukšniai, beržai, gluosniai, maumedžiai, bukai, raudonasis ąžuolas, šeivamedžiai bei liepaitės, papildžiusios išretėjusių senųjų liepų tarpus.

Visai kitoks parko vaizdas tamsiuoju paros metu – visoje miesto sodo teritorijoje įrengtas apšvietimas, o gražesnių, vertingų medžių lajos apšviestos prožektoriais. Apšviesti ir tilteliai, jungiantys salą.

Rangovas savo darbus miesto sodo teritorijoje jau baigė, tačiau planuojama, kad esant tinkamoms oro sąlygoms bus pašalinti seni kelmai, medžių šakos, apgenėti medžiai, išlyginta teritorija ir pasėta žolė, išvalyta upės vaga. Miesto sodo veidas dar tikrai keisis, rašoma savivaldybės pranešime.

Savivaldybė pirmenybę teikia tvariam kraštovaizdžio išsaugojimui – parkams, vaikų žaidimo aikštelėms, laisvalaikio erdvėms, todėl planuojama, kad Savivaldybės administracijos darbuotojų gretas papildys kraštovaizdžio architektas, kuris rūpinsis ir modeliuos atvirųjų erdvių – aikščių, skverų, parkų, miesto gatvių ir kitų infrastruktūros objektų vaizdą visame rajone.

Nors miesto sode visi darbai dar nebaigti, tačiau vilkaviškiečiai ir miesto svečiai jau gali apsilankyti ir pasivaikščioti rudens nuspalvintais miesto sodo takeliais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)