Pavasarinis sakurų žydėjimas Kačių kiemelyje, besitęsiant karantinui, ypač džiugina į senamiestį užsukančius marijampoliečius, jau senai laukiančius šių nuostabių purpurinių žiedų, ir miesto svečius bei vilioja įsiamžinti nuotraukoje žydinčio pavasario apsuptyje.

Marijampoliečių pamėgtos japoniškos puošmenos suskubo labai greitai pasidengti purpurine spalva, praneša savivaldybė.

Įsibėgėja ir prasidėjęs gėlių sodinimas. Kaip ir kiekvieną pavasarį, savivaldybė pasirūpino, kad miestas kuo anksčiau pasipuoštų pavasariniais žiedais. Centrinėje J. Basanavičiaus aikštėje, Vytauto bei Poezijos parkuose ir kitose viešosiose erdvėse gėlynai jau sužydo įvairiaspalviais našlaičių žiedais, paskui juos papildys begonijos, gaurės, lobelijos, mergeniai, svyrančiosios pelargonijos, petunijos, serenčiai, šlamučiai, tunbergijos, sprigės, notros, šilokai, alūnės, forzicijos, kukmedžiai ir kitos įvairiažiedės gėlės… Iš viso apie 20 000 gėlių sodinukų.

Savivaldybė taip pat kviečia visus prisidėti prie žydinčios Marijampolės kūrimo: pasitelkus kūrybiškumą ir suvienijus bendruomeniškumą papuošti savo įstaigų ir įmonių, daugiabučių ir privačių namų pastatus bei prieigas, mažytes žydinčias oazes sukurti savo balkonuose.