Spalio 22 d. vyko Lietuvos heraldikos komisijos posėdis dėl Gudelių seniūnijos centro – Gudelių miestelio heraldinių projektų sukūrimo.

Posėdis, kurį organizavo Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos vyresnioji specialistė Lietuvos heraldikos klausimais dr. Neringa Dambrauskaitė, dalyvavo Lietuvos heraldikos komisijos nariai, dailininkas Rolandas Rimkūnas, sukūręs herbo projektus, ir Gudelių seniūnijos atstovai, vyko nuotoliniu būdu.

Susitikimo metu buvo aptarti dailininko Rolando Rimkūno sukurti eskizai, diskutuojama dėl herbo pasirinkimo: ką jis simbolizuoja, ar nėra perteklinių detalių. Diskusijos dalyviai vienbalsiai pritarė parengtam herbo projektui, kuriame mėlyname fone pavaizduota gervė ir spanguolės. Mėlynas fonas ir gervė simbolizuoja tris Gudelių seniūnijoje esančius ežerus, spanguolės – tai, kad švari nepaliesta gamta, rašoma Marijampolės savivaldybės pranešime.

Gudelių herbas

Gudelio seniūnijos atstovai, suinteresuoti herbo sukūrimu, Lietuvos heraldikos komisijos posėdį stebėjo ir diskusijose dalyvavo per ZOOM programą Gudelių bibliotekoje, kurioje atnaujinta kompiuterinė ir programinė įranga, todėl posėdis vyko sklandžiai ir dalykiškai, o pateiktas ir aiškiai pristatytas herbo projektas atitiko visų lūkesčius.

Kaip teigia Gudelių seniūnijos seniūnas Žydrūnas Krulikas, turėti savo herbą ir vėliavą – tai garbė, tačiau kartu ir įsipareigojimas saugoti bei tinkamai reprezentuoti savo krašto istoriją, puoselėti bendruomenines tradicijas.

„Herbo sukūrimas turės didelę reikšmę, nes norime turėti savo ženklą, pagal kurį visi galėtų atpažinti mūsų miestelį. Džiaugiamės, kad pavyko suderinti pagrindinius herbo akcentus ir lauksime, kada dailininkas Rolandas Rimkūnas užbaigs herbą kurti ir jis bus patvirtintas Prezidento dekretu,“ – po posėdžio sakė Gudelių seniūnijos seniūnas Ž. Krulikas.

Su heraldika susijusiais reikalais rūpinasi Lietuvos heraldikos komisija, kuri aktyviai dirba nuo 1989 metų. Skaičiuojama, kad šiuo metu yra įteisinta apie 400 Lietuvos rajonų savivaldybių, miestų bei miestelių herbų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)