Rado nepažįstamą senolę

Vienas iš pasinaudojusiųjų vakcinacijos akcija – marijampolietis Arūnas. Apie galimybę gauti „Pfizer“ vakciną vyras sako sužinojęs Marijampolės savivaldybės socialinės platformos „Facebook“ paskyroje.

„Jau seniai laukiau, kada galėsiu pasiskiepyti nuo koronaviruso, tačiau tokios galimybės vis neatsirasdavo. Labai apsidžiaugiau, kai praėjusią savaitę draugas man atsiuntė Marijampolės savivaldybės pranešimą apie galimą vakciną. Aišku, visi mano senyvo amžiaus artimieji jau buvo gavę skiepą, todėl sunkiausia buvo surasti senolį, kuris sutiktų su manimi važiuoti skiepytis“, – pasakoja Arūnas.

Vyras sako atkakliai stengęsis surasti senjorą, kuris ne tik atitiktų amžiaus reikalavimus, bet ir norėtų skiepytis. Skambinęs visiems pažįstamiems senjorams, draugų seneliams, vyras galiausiai rado, ko ieškojęs. Marijampolietė Nijolė noriai sutiko skiepytis, tačiau iki visiško susitarimo dar reikėjo išspręsti vieną klausimą.

„Matote, 65-eri metai man sueis tik rugsėjo mėnesį, todėl buvau įsitikinusi, kad skiepo gauti negalėsiu, todėl ir šįkart skiepytis neplanavau. Bet Arūnas, paskambinęs į Marijampolės vakcinavimo centrą, išsiaiškino, kad aš pagal amžių visgi galiu gauti vakciną. O jei galiu aš, gali ir Arūnas. Esu jam labai dėkinga, kad mane susirado“, – džiaugėsi Nijolė.

Asociatyvi nuotr.

Arūnas priduria, kad vakcinacija praėjo sklandžiai.

„Džiaugiuosi, kad ne tik padėjau pasiskiepyti Nijolei, bet ir pats gavau vakciną. Esu 22-ejų, todėl neįsivaizduoju, kada būčiau sulaukęs vakcinos. Dabar jau ramu“, – sako vyras.

Ši akcija – paskutinis savivaldybės koziris

Sužinojus apie tokią vakcinavimo akciją, Delfi susisiekė su Marijampolės savivaldybe. Kaip paaiškino savivaldybės mero patarėja, vakcinavimo koordinatorė Agnė Pavelčikienė, su Sveikatos apsaugos ministerija dėl šios akcijos tartasi nebuvo, tačiau informacija apie vakcinaciją buvo vieša ir visiems prieinama.

„Šios akcijos ėmėmės dėl paprastos priežasties – supratome, kad daugiau senjorų skiepui patys nebeprikviesime. Ir anksčiau esame rengę „gyvas eiles“, kvietėme ateiti 65 metų ir vyresnius senjorus. Tačiau paskutinis signalas buvo tada, kai turėjome 300 vakcinų, o skiepytis atėjo tik 80 senolių. Supratome, kad pasiekėme ribą ir kad daugiau senyvo amžiaus žmonių nebeateis“, – apie vakcinavimo akcijos idėją pasakoja A. Pavelčikienė. Ji priduria, kad ši vakcinacija – savivaldybės mestas koziris.

Moteris skaičiuoja, kad vakar buvo paskiepyti 203 senoliai.

„Manau, kad ši vakcinavimo akcija pavyko, – rezultatu džiaugiasi Marijampolės vakcinacijos koordinatorė. – Vakar skiepytis atėjo gerokai vyresni žmonės, o juk jie vakciną gauti galėjo žymiai anksčiau. Vadinasi, jiems trūko tik artimo žmogaus padrąsinimo.“

Asociatyvi nuotr.

A. Pavelčikienė sako neužfiksavusi jokių sukčiavimo atvejų. Mat prieš atvykstant skiepui buvo būtina ir senolio, ir jį lydinčiojo asmens registracija, todėl šansų, kad senolis bus „pagautas gatvėje“ ar atvežtas skiepui per prievartą, nebuvo.

Marijampolės vakcinavimo koordinatorė sako esą nesąžininga, kad Vilniaus savivaldybei yra leidžiama „leistis žemyn per prioritetus“, vakcinacijos klausimais elgtis, kaip nori, o visoms kitoms savivaldybėms reikia laikytis taisyklių.

„Marijampolėje dar tik skiepijame senjorus ir asmenis su lėtinėmis ligomis, nors galima sakyti, kad pastarosios grupės žmonių vakcinacija dar neįsibėgėjo. Žinoma, tikimės, kad po vakar dienos galėsime peržiūrėti vakcinacijos prioritetus“, – sako A. Pavelčikienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)