Iš Marijampolės kilusi Viktorija kurį laiką prieš emigraciją gyveno Vilniuje – čia ji studijavo, dirbo tarptautinėje įmonėje. Ji ir širdies draugas Tadas planavo, kad Danijoje pabus metus, o paskui parskuos į Lietuvą, tačiau pasaulį sukaustė pandemija ir šis planas pasikeitė.

Kaip dabar tikina Viktorija, likti Danijoje ją paskatino laisvesnės nei Lietuvoje gyvenimo sąlygos – gimtojoje šalyje daugelis žmonių neteko darbo, galiojo griežti suvaržymai. Emigrantė džiaugėsi turimu darbu ir skrydį namo nutarė atidėti.

Dabar Marijampolėje gyvenanti pašnekovė džiaugiasi turima emigracijos patirtimi, bet kai kuriuos dalykus prisimenu su kartėliu. Viktorija pasidalino, ką reiškia būti emigrante svečios šalies darbo rinkoje, kaip atrodo tautiečių emigrantų veidmainystė ir koks vienas Lietuvoje įgytas įgūdis leido jai prasimanyti papildomų pinigų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)