Šiandien į Marijampolės ir Mažeikių gatves išriedėjo maždaug po 100 elektrinių paspirtukų. Šių miestų gyventojams „Bolt“ vardas puikiai pažįstamas – nuo 2019 m. vasaros čia teikiama „Bolt“ pavėžėjimo paslauga. Papildomų paslaugų plėtrą šiuose miestuose paspartino ir pačių gyventojų bei verslo prašymai, o ir savivaldybių vadovai pasiūlymą priimti elektrinių paspirtukų nuomos paslaugą priėmė itin džiugiai, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Mobilumas – neišvengiama ateitis. Matome, kokie populiarūs elektriniai paspirtukai didžiuosiuose šalies miestuose. Labai džiaugiamės, kad ir Mažeikiuose galėsime naudotis šia tvaria transporto priemone. Tikiuosi, kad gyventojai kasdienėms reikmėms rinksis ekologišką alternatyvą automobiliams, tuo pačiu tapsime mobilesni“, – sako Mažeikių rajono savivaldybės meras Vidmantas Macevičius.

Marijampolė darniam judumui skiria ypač daug dėmesio: nuolat ir intensyviai plečiame bei atnaujiname dviračių takus, įrengėme elektromobilių įkrovimo stoteles, taršius autobusus keičiame į aplinkai draugiškus. Todėl labai džiaugiuosi, kad galimybė bet kada pasinaudoti patogia „Bolt“ elektrinių paspirtukų paslauga paskatins marijampoliečius vis dažniau automobilius palikti namuose ir naudotis šia alternatyvia transporto priemone“, – sako Marijampolės meras Povilas Isoda, pats jau ketvirtąjį sezoną aktyviai riedantis nuosavu elektriniu paspirtuku.

Pirmąją savaitę Marijampolės ir Mažeikių gyventojams nebus taikomas elektrinio paspirtuko atrakinimo mokestis (vėliau kainuos 30 centų). Pirmąsias penkias minutes kelionė paspirtuku kainuos 22 centus už minutę, o po 5 minučių – dvigubai pigiau, t.y. 11 centų už minutę.

Marijampolėje – ir maisto pristatymo paslauga

Balandžio 8-ąją Marijampolėje, kartu su elektrinių paspirtukų nuoma, startuoja ir „Bolt Food“ programėlė. Maistą į namus marijampoliečiai jau gali užsakyti iš 10 restoranų. Miesto meras P. Isoda džiaugiasi, kad paslauga suteiks naujų galimybių ir norintiems užsisakyti maisto į namus, ir būsimiems kurjeriams, ir restoranams.

„Šiuo laiku, kai viešojo maitinimo įstaigos maistą gamina tik išsinešimui, „Bolt Food“ suteikia joms galimybę greičiau pasiekti savo klientus. Taip pat, tikiu, kad atsiras ne vienas marijampolietis, kuris susidomės galimybe prisijungti prie kurjerių gretų ir papildomai užsidirbti“, – sako P. Isoda.

Visą balandžio mėnesį maisto pristatymas iki 1 km atstumu marijampoliečiams bus nemokamas, tolesnis atstumas kainuos po 1 eurą už kilometrą. Norintiesiems naudotis šia paslauga tereikia atsisiųsti programėlę „Bolt Food“. Atsižvelgiant į žmogaus buvimo vietą, pirmiausia ji nurodys tuos restoranus, iš kurių maistas gali būti pristatomas greičiausiai.

„Bolt“ sustoti neketina

Šiuo metu programėlė „Bolt Food“ veikia jau septyniuose Lietuvos miestuose (Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje ir Marijampolėje), o elektrinius paspirtukus išsinuomoti gali aštuonių miestų – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Alytaus, Marijampolės ir Mažeikių – gyventojai. Pavėžėjimo paslaugos teikiamos apie 20 šalies miestų.

„Bolt“ elektrinių paspirtukų plėtros vadovas Baltijos šalyse Eimantas Balta sako, kad šiemet elektrinių paspirtukų nuomos paslaugas planuojama pristatyti dar keliuose Lietuvos miestuose.

„Nuolat sulaukiame mažesnių miestų gyventojų bei verslo atstovų klausimų, kada imsime teikti paslaugas jų mieste. Matome, jog tai itin aktualu karantino laikotarpiu, kai gyventojai svarsto, kokią transporto alternatyvą rinktis, ieško, kaip saugiai nukeliauti, tarkime, nuo namų iki gydymo įstaigos. Mažesniuose miestuose ypač trūksta įvairių dalijimosi platformų, tad šių miestų nepaliksime nuošalyje. Savivaldybių atstovai labai tam pritaria ir džiaugiasi, kad jų nepamirštame“, – pastebi E. Balta.

Pavėžėjimo paslaugų platformą planuojama plėsti visoje Europoje. Per šiuos metus mikromobilumo paslaugas planuojama teikti 100 Europos miestų, į kurių gatves turėtų išriedėti apie 130 tūkst. naujų elektrinių paspirtukų bei dviračių. Didžiąją dalį plečiamo elektrinių paspirtukų parko sudarys pilnai perdirbami paspirtukai, kuriuos suprojektavo ir gamina pati „Bolt“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)