Nors Jūrininkų pr. buvo siekiama įdiegti „žaliąją bangą“, daugelis transporto priemonių savininkų susidūrė su „raudonąją banga“. Ne vienas vairuotojas tikino, kad situacija prospekte buvo kur kas geresnė šviesoforams neveikiant.

„Geriausia priemonė skatinanti persėsti ant dviračio. Klaipėdai kažin ar yra lygių Lietuvoje. Šviežiai rekonstruotas Jūrininkų prospektas privalo būti traukiamas į lankytinų vietų sąrašą turistams“, - pašaipiai situacija Jūrininkų prospekte komentavo Robertas.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros įgyvendinimo poskyrio vedėjos Vaidos Lendraitienės, situacija iš dalies buvo sprendžiama praėjusio mėnesio pabaigoje. Rangovai visas technines problemas pažadėjo išspręsti iki rugpjūčio 16 d.

„Liepos 23 dieną susitikome Jūrininkų prospekte ir rangovai prisipažino dėl vienos šviesoforų signalų ciklo klaidos. Jie nebuvo tinkamai sureguliuoti. Šią problemą buvo pažadėta išspręsti dar iki liepos 23 dienos vakaro. Jūrininkų prospekte pasitaikydavo situacijų, kai vieni važiuodavo per visas sankryžas nesustodami, o kitiems tekdavo sustoti kone prie kiekvienos sankryžos“, - sakė V. Lendraitienė.

Praėjusio mėnesio pabaigoje situaciją įvertino UAB „Gatvių apšvietimas“. Po patikrinimo bendrovė turėjo pastabų dėl „žaliosios bangos“, kuri tinkamai neveikė.

„Rangovai patikino, kad „žalioji banga“ nebebus tokia kaip anksčiau, nes atsirado kairiniai posūkiai. Šiek tiek keisis šviesoforų signalų ciklas. Jeigu problemos tęsis, vėl bus kviečiami projektuotojai“, - tikino V. Lendraitienė.