Nusiaubė kiemą

Praėjusią savaitę vandalai taip nusiaubė vieną Respublikos gatvės kiemų, kad trečdalis ten stovėjusių automobilių patyrė didesnių ar mažesnių nuostolių. Automobiliui „Audi“ buvo pradurtas ratas, dviem „Volkswagen“ markės automobiliams buvo nulaužti veidrodėliai, „Ford“ ir „Iveco“ automobiliai buvo subraižyti. Ir visa tai įvyko šalia vieno daugiabučio namo.

Tiesa, ne visus šiuos įvykius fiksavo policija. Mat ir patys žmonės ne visada į juos kreipiasi.

Po savaitgalio

Kaip ir rašėme anksčiau, daugiausia tokių vandalizmo atvejų nutinka savaitgaliais. Žmonės apgadintus automobilius dažniausiai randa šeštadienio, sekmadienio ar pirmadienio rytais. Policijos pareigūnai mano, jog toks automobilių niokojimas kartais yra nepavykusi vagystė, o kartais tai daro paprasčiausi chuliganai.

Spėjama, kad greičiausiai automobiliai užkliūva neblaiviems asmenims. Neatmetama, kad dalis apgadintų automobilių yra ir kaimyninio karo dėl automobilių statymo vietų pasekmė.

Didžiuliai nuostoliai

Štai praėjusio pirmadienio rytą pastebėta, jog apvogtas ir apgadintas J. Basanavičiaus gatvėje stovėjęs automobilis. Įtariama, kad automobilis apgadintas tiek mėginant į jį įsibrauti, tiek po įsilaužimo taip rodant savo pyktį ir agresiją. Kitaip tokį vandalizmo aktą paaiškinti sunku.

Manoma, kad iš pradžių vagys automobilį apvogė – pagrobė „BMW“ automobilio oro pagalvę, o po to stipriai jį apgadino iš chuliganiškų paskatų.

Patirtą žalą jo šeimininkas įvertino daugiau kaip 1 500 eurų. Dėl šio įvykio Kėdainių rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pareigūnai jau turi ir šiokios tokios pirminės informacijos, įtariamųjų, bet apie tai plačiau kitame „Rinkos aikštės“ numeryje.

Ragina pranešti

Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai ragina nedelsiant kreiptis į policiją, jei pamatėte įtartinus tipus, vaikštančius šalia automobilių. Skubiai sureagavę pareigūnai galės užkirsti kelią nusikaltimui ar sulaikyti nusikaltėlius.

Taip pat pareigūnai ragina automobilius laikyti gerai apšviestose vietose, mat tokių vietų ilgapirščiai paprastai vengia. Policijos pareigūnai ragina įsirengti automobiliuose signalizaciją, nepalikti automobilyje vertingų daiktų, kurie masintų vagis. Jei jūsų automobilis naujesnis – būtų gerai jį apdrausti KASKO draudimu.