Naujojo radaro vieta prie Mokyklos g. viaduko pasirinkta neatsitiktinai - ten toks radaras buvo įrengtas prieš pusantrų metų. Nors minėtoje vietoje leistinas greitis siekia 50 km/val., ne vienas vairuotojas viaduku važiuoja greičiau. Atsiradus radarui, atsirado ir pažeidėjų.

Po kurio laiko radaras buvo perkeltas į kitą vietą, tačiau to nežinodami vairuotojai kurį laiką vis tiek rinkosi leistiną greitį. Tai pastebėjo ir policija. Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos viršininkas Mindaugas Džermeika anksčiau „Vakarų ekspresui“ sakė, kad būtų geras sprendimas išmanųjį radarą grąžinti būtent prie Mokyklos g. viaduko.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vedėjo Mariaus Poimanskio, išmanusis radaras prieš Mokyklos g. viaduko dar bus testuojamas.

„Radaras naujas. Jau visai greitai bus ir ketvirtas toks radaras. Dėl ketvirtojo radaro vietos dar nesame sutarę. Trečiojo radaro vietą prie Mokyklos gatvės viaduko nurodė policija. Išmanusis radaras vietą gali pakeisti kad ir po dviejų savaičių, jeigu tik yra toks poreikis“, - „Vakarų ekspresui“ sakė M. Poimanskis.

Iki šiol uostamiestyje veikė du išmanieji radarai - senamiestyje ir Liepojos gatvėje. Anksčiau Savivaldybė turėjo tris tokio tipo radarus. Dalis buvo įrengta Šiaurės prospekte bei Liepų gatvėje.

M. Poimanskis „Vakarų ekspresui“ yra sakęs, kad išmanieji radarai vienu metu gali stebėti ir analizuoti iki 32 automobilių net 6 kelio juostose. Matuoklis nustato, lengvasis ar sunkiasvoris automobilis važiuoja, nuskaito jo numerį ir patikrina techninę būklę, draudimą. Svarbus išmaniojo radaro pranašumas yra tai, kad jis ne tik fotografuoja, bet ir filmuoja automobilius.