Sezonas - nuo gegužės pradžios iki lapkričio

Šilutės uosto valdytojas, UAB „Kintai“ direktorius Rimgaudas Višinskas „Šilutės naujienoms“ pasakojo, kad šiemet uostas pradėjo 12 -ąjį sezoną. Pagrindinė uosto veikla – mažųjų laivų stovėjimo vietų nuoma, čia gali būti išnuomotos vietos 100-ui laivų.

Atvykus į uostą pasižvalgyti, jau galima pastebėti, kad čia daugėja didesnių laivų. Nuo sezono pradžios per porą savaičių sutartys dėl laivo laikymo iki sezono pabaigos jau sudarytos su puse visų būsimųjų klientų.

Pasak R. Višinsko, laivo vietos nuomos kaina priklauso nuo jo dydžio, ji gali siekti nuo 80 iki 120 Eur per mėnesį. Planuojama, kad iki birželio vidurio visos laivams laikyti skirtos vietos bus išnuomotos.

Jeigu prireiks, tokie laivai, kurie plukdomi tik kartą ar kelis per mėnesį, galės būti laikomi kieme, o prieš plaukimą nuleidžiami slipu į vandenį.

Yra žmonių, kurie savo laivus uoste nori laikyti visus metus, tokių šiemet buvo apie 30. Šilutės uostas taikosi ir prie tokių pageidavimų - jau pradėtas statyti pastatas, kuriame po stogu galima bus sutalpinti apie 30 laivų.

Uoste laivai yra saugomi, visą parą stebimi vaizdo kameromis, jų šeimininkai naudojasi kuro degalinės paslauga. Nors uosto tarnyboje nėra meistrų, kurie pašalintų gedimus, tačiau jie turi visą grupę meistrų, kuriuos reikalui esant iškviečia telefonu.

Kelionės laivu ir pramogos

Šilutės uostas bemaž pusę metų vykdo tik uosto teritorijos priežiūrą. Žinoma, kad visi kolektyvo nariai ir savivaldybės vadovai tik ir svajoja, kaip uoste sukurti aktyvų gyvenimą bent sezono metu. Kelionės „Kuršių deltos ekspresu“ į Nidą ar po Atmatos bei Minijos deltą, Kuršių marias labai patinka klientams. Tačiau, pasak R. Višinsko, tik dabar suprantama, kaip tokios paslaugos trukmei įtakos turi ne tik orai. Štai Švietimo ministerija sugalvojo, o Seimas nusprendė trumpinti moksleivių vasaros atostogos, o kartu su moksleiviais savo atostogas koreguoja ir tėvai. Tad galima drąsiai sakyti, jog Seimo sprendimai moksleivių atostogas pradėti nuo liepos 1 d. visu mėnesiu sutrumpino ir kelionių į Nidą sezoną.

Dabar uosto kolektyvas bando kurti pasiūlymus kaip paplaukioti rajono moksleivių grupėms minėtomis upėmis ar Kuršių mariomis į Nidą, planuojama organizuoti ir kolektyvines žvejybas Minijos ar Kuršių marių pakrantėse.

R.Višinskas džiaugiasi, kad Šilutės uoste kasmet šurmuliuoja Žuvienės virimo čempionatas, ir mano, kad panašių švenčių čia galėtų būti ir daugiau. „Uostas turi būti žmonių lankoma vieta. Dar geriau, kad vis gausėtų čia į svečius atplaukiančių laivų. Tačiau visiems svečiams reikia, kad ir miestas su savo paslaugomis būtų įdomus“, - sako verslininkas.