„Klaipėdos rajono savivaldybė 2018 metams sporto stovyklos Gargždų karjerų teritorijoje projekto parengimui skyrė 20 tūkst. eurų iš Savivaldybės biudžeto ir pavedė stovyklavietės projektą rengti viešajai įstaigai „Gargždų futbolas“. 2019 ruošiamasi teikti paraišką finansavimui iš ES gauti. Planuojama finansavimo suma iš ES – 200 tūkst. eurų, o Savivaldybė prisidėtų maždaug 51 tūkst. eurų. Įrengus sporto stovyklą, planuojama, kad vasaros metu geresnėmis paslaugomis ir infrastruktūra galės naudotis beveik 700 žmonių. Planuojama įrengti 3 natūralios dangos futbolo aikšteles, 4 tinklinio aikšteles, patalpas, bus sutvarkyta ir apšviesta teritorija. Čia galėtų vykti ir tarptautinės sporto stovyklos, o įrengtomis aikštelėmis galėtų naudotis visi sportuojantys Klaipėdos rajono vaikai ir suaugę“, – teigė mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė.

Šį projektą planuojama įgyvendinti per 2019–2020 metus. Tikimasi, kad pastatyta stovykla galėtų išsilaikyti savarankiškai.

„Tokios stovyklos pastatymas leistų užtikrinti vaikų užimtumą vasaros metu, turėtume puikią erdvę, kurioje vaikai ir suaugę galėtų sportuoti, rengtis varžyboms ir toliau garsinti rajono vardą Lietuvoje ir pasaulyje“, – sakė vicemerė Rūta Cirtautaitė.