Vyras pasakojo, kad ežiukų muziejaus atsiradimo istorija šiek tiek liūdna. Kai jiedu su žmona Birute dar gyveno Vydmantuose tėvų sodyboje, ją saugojęs didžiulis šuo vieną dieną sudraskė ežiuką.

„Žmona labai verkė ir gailėjo to ežiuko, tad norėdamas paguosti nupirkau jai iš gintarų pagamintą. Paskui dar dukra, kad mamą nuramintų, iš Vilniaus ežiuką parvežė. Taip ir prasidėjo“, - pasakojo V. Kisielis.

Pamažu Birutės ir Vaidoto Kisielių namai virto tikra ežių karalyste.

„Šiemet šalia namų įsigijome sklypą, o jame buvo nedidelis namelis, tad ir nusprendėme jame įkurti ežiukų muziejuką„, - pasakojo kretingiškis.

Dabar jų kolekcijoje per 450 įvairiausių ežiukų. Kolekcijoje įvairių dydžių ir iš įvairių medžiagų - keramikos, gintaro, stiklo, plastiko, medžio, kailio - pagaminti serijiniai ir rankų darbo ežiukai. Taip pat visa šūsnis vaikiškų knygučių, paveikslų, kalendorių.

„Lietuvoje daugiau nežinau, kad kas nors turėtų tokią didelę kolekciją. Į mūsų namus jie atkeliavo iš viso pasaulio, nes draugai dažnai lauktuvių parveža. Keista, bet lietuviškų ežiukų turime labai mažai. Pastebėjome, kad Lietuvoje rasti ežiukų gana sudėtinga. Pabandykite paieškoti kuriame nors prekybos centre ir pamatysite“, - kalbėjo V. Kisielis.

Jo žmona Birutė - buvusi pedagogė, tad ją dažnai aplankantys buvę mokiniai smalsiai apžiūrinėja ežiukų muziejų.

„Dažnai vyksta įvairios edukacijos“, - sakė vyras ir svarstė, gal kada nors šis malonus hobis taps ir rimtu muziejumi.

„Kiek žinau, Vokietijoje esančiame ežiukų muziejuje yra kone 10 tūkstančių eksponatų. Dar kol kas šio muziejaus neaplankėme, bet būtų įdomu“, - minėjo ežiukų mylėtojas.