Šventinį rūbą besivelkanti Neringa duris savo svečiams atveria itin plačiai – taikydama vietinės rinkliavos už įvažiavimą lengvatą. Įvažiuoti į Neringą nemokant vietinės rinkliavos bus galima visą parą.

Vietinės rinkliavos mokestis nebus taikomas visiems, į Neringą įvažiuojantiems lengvaisiais automobiliais nuo vasario 14-osios 12 val. iki vasario 15-osios 12 val.

Atvykus į Neringą, pirmasis sustojimas būtinai tūrėtų būti Juodkrantėje, kur vasario 14 – 16 dienomis vyks šviesų šventė „Švytinčių sakmių kalnas“. Jau antrąjį kartą tapdama Klaipėdos šviesų festivalio dalimi Neringa vėl prakalbins Raganų kalno skulptūras. Šiais metais bus apšviesta dvigubai daugiau skulptūrų – 24-keturios. Nuo praėjusios savaitės Juodkrantėje vizituoja Vilniaus dailės akademijos Telšių fakulteto studentai, kurių pagalba Juodkrantės raganos ir velniai kels jiems kiek neįprastą – šviesos puotą. Pamaryje sušvis suomio menininko Aleksander Reichstein projektas pavadinimu „Metamorfozės“.

Menines šviesos instaliacijas bei Raganų kalno šviesas bus galima išvysti nuo 17 val. iki 24 val. Bus organizuojamos ir ekskursijos, numatomi papildomi vietinio susisiekimo autobusai, vešiantys iš Smiltynės. Daugiau informacijos čia.

Tradicinė „Stintapūkio“ šventė savaitgalį užsibūti kvies ir Nidoje. Tradicinis poledinės žvejybos būdas – bumbinimas į žvejų ir žūklautojų prieglobstį vilios stintas, o į kurorto gyventojų ir svečių gyvenimus atves džiugių potyrių. Visą savaitgalį veiks „Stintapūkio“ kelio šventinis meniu, kviesiantis ragauti Neringos kavinių ir restoranų ypatingų žuvies patiekalų. Šventė pažers šūsnį įvairiausių pramogų, iš kurių širdžiai mielą užsiėmimą galės atrasti kiekvienas – vyks visai šeimai skirtos edukacijos, sporto rungtys. Šventinį šurmulį kurs vietos folkloro kolektyvai, pristatysiantys žvejiškus papročius ir tradicijas bei kviesiantys išmokti liaudiškų šokių. Pirties mėgėjai ir šiemet turės progą pasikaitinti pamaryje įrengtoje pirtelėje. Veiks šventinė mugė. Tiesa, bumbinimo demonstravimą šiais metais teks stebėti nuo Nidos molo.

Daugiau informacijos apie „Stintapūkio“ šventę – čia.

Vasario 16-ąją – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną Nidoje ir Juodkrantėje vyks šventos mišios, kurias vainikuos ypatingai progai skirti koncertai. Sekmadienio popietę Nidoje į dangų bus leidžiami trispalviai aitvarai.

Vasario 14-16 dienomis įspūdžių nestokos kiekvienas apsilankęs gamtos stichijų globojamoje Neringoje – gražiausiame Baltijos pajūrio kurorte!

Neringos savivaldybė primena, kad nuo vietinės rinkliavos už įvažiavimą į Neringą yra atleidžiami asmenys, vykstantys tik su elektra varomomis transporto priemonėmis, pateikę transporto priemonės registracijos liudijimą. Neįgalieji, turintys 0-25 proc. darbingumą su juos lydinčiais asmenimis, pateikę atitinkamą pažymėjimą, Taip pat asmenys, vykstantys į Pasaulinės turizmo dienos minėjimo renginius lengvaisiais automobiliais, tradicinius renginius: „Stintapūkis“, „Žiobrinės“ ir kitais numatytais atvejais.