Penktadienį paaiškėjus, kad siūlymui Odesos vardu pavadinti aikštę Kruizinių laivų terminale nepritaria Uosto direkcija, nuspręsta ieškoti kito varianto.

Pirmadienį surengtame Klaipėdos žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijos posėdyje pristatytas kitas pasiūlymas - Ukrainos uostamiesčio vardu pavadinti pagrindinį naujojo Melnragės parko taką.

Šiai idėjai komisija pritarė vienbalsiai, tad šį siūlymą tikimasi Tarybai pateikti dar šį mėnesį.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Geodezijos ir GIS skyriaus vedėjas Vytautas Nausėda sakė, kad Odesos tako pavadinimas nebus registruotas oficialiai.

„Ten nėra nei sklypų, nei adresų, dėl to jis neįtraukiamas į gatvių pavadinimų registrą, jis tik turės pavadinimą“, - paaiškino V. Nausėda.

Ieškant vietos Odesos miestui pagerbti buvo pageidauta, kad objektas ar erdvė būtų arčiau vandens. Buvo nuskambėjęs siūlymas Odesos vardu pavadinti Dangės krantines, tačiau ši idėja buvo atmesta.

Vėliau idėjai pavadinti aikštę Kruizinių laivų terminale nepritarė Uosto direkcija, argumentavusi, kad Klaipėdos kruizinių laivų terminalas yra žinomas pavadinimas, o naujo pavadinimo įvedimas įneštų painiavos ne tik tarptautiniu, bet ir vietiniu lygiu.