„Daug skamučių sulaukiame ir iš įmonių įvairių, ir iš civilių. Visi teiraujasi, kokia bus ta tvarka šiuo metu. Stengiamės su visais maksimaliai komunikuoti“, – pasakojo A. Grauslienė.

Nuo gruodžio 18 dienos visoje Klaipėdos apskrityje bus įrengta 60 postų, kuriuose budės 33 pareigūnai. Dar 27 postai bus blokuojami kelio ženklais, kas, akcentuoja A. Grauslienė, nesuteikia galimybės juos apvažiuoti. Kelio ženklų taip pat privaloma laikytis. Visuose postuose budės mažiausiai po du pareigūnus, policijai viešąją tvarką užtikrinti padės ir policijos rėmėjai bei karo policijos pareigūnai.

Paklausus, kaip pareigūnai elgsis su gudrauti bandančiais gyventojais, atstovė spaudai pabrėžia, kad baudų skirti tikrai neskubės. „Policijos pareigūnai visada vadovaujasi žmogiškumo principu.

Pirmiausia žmonės bus įspėjami. Todėl pirmiausia gyventojai bus ne baudžiami, o tiesiog apsukami, kad važiuotų atgal.

Žinoma, situacijų yra visokių. Juk žmonės ir dirba, ir kitų svarbių reikalų turi. Tai būtent pagal situaciją ir bus vertinama“, – teigė specialistė.

Prisimindama Velykų laikotarpį, A. Grauslienė sako, kad situacijų būna įvairių. „Žinoma, jeigu žmogus sako, kad važiuoja į vestuves, o mašinoje sėdi avėdamas guminiais batais ir bagažinė pilna meškerių, natūralu, kad pareigūnai prašo apsisukti ir laikytis tvarkos“, – pasakojo pašnekovė.

Baudos grės tokiais atvejais, jeigu bandantysis pravažiuoti per užkardas, pagal turimus duomenis, turės būti izoliacijoje. „Tokiu atveju, be abejonės, pažeidus šią tvarką piliečiams bus skiriama bauda“, – kalbėjo atstovė spaudai.

Tačiau, anot pokalbininkės, jeigu žmogus pamiršo, nežinojo ar negirdėjo tikslios informacijos, paprasčiausiai bus paaiškinama bendra tvarka. „Ir jeigu asmuo neturės tam tikrų dokumentų, pagrindžiančių būtinybę keliauti, jis bus nukreipiamas atgal“, – akcentavo A. Grauslienė.

Informacija

Svarbi informacija dėl judėjimo ribojimų ir atsakymai į dažniausiai užduodamus gyventojų klausimus pateikiama internetiniame puslapyje www.policija.lrv.lt.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, vadovaudamiesi Vyriausybės nurodymais, judėjimo kontrolę apskrities keliuose vykdys nuo gruodžio 18 d. 13 val. iki gruodžio 20 d. 21 val., taip pat nuo gruodžio 23 d. 13 val. iki 27 d. 21 val. bei nuo gruodžio 31 d. 13 val. iki sausio 3 d. 21 val.

Tačiau ir kitomis dienomis, pradedant gruodžio 16-ąja, policijos pareigūnai bet kuriuo metu atvyks į apskrities keliuose esančius postus bei patikrins asmenų būtinybę vykti į vieną ar kitą apskrities savivaldybę.

Dalis įvažiavimų į apskrities miestus bus užtverti techninėmis priemonėmis, taip pat statomi įvažiavimą̨ draudžiantys kelio ženklai.

Kiekviename poste dirbs mažiausiai du pareigūnai.

Esant būtinybei įvažiavimas į Klaipėdą leidžiamas: per Liepojos g. (Kalotės kryptis), Medelyno g., Šilojų g., per Girulius per Pajūrio g. (Tauralaukis), per Liepų g. per Tilžės g. per Vilniaus plentą per Rimkus (Rimkų g. ir Lanko g. sankryža).

Įvažiavimas draudžiamas: Į Kairių gatvę iš žvyruotų keliukų Klemiškės gatve nuo Palangos plento. Iš Žaliojo slėnio į Vėjo g. (Tauralaukis) Per LEZ teritoriją, esančią Švepelių g., vedančią į Rimkų g.

Kilus klausimams, piliečiai bet kada gali skambinti policijos informacijos telefonu 8 700 60 000, darbo dienomis – nuo 7 val. ryto iki 20 val. vakaro. Savaitgaliais ir švenčių dienomis – nuo 8 val. ryto iki 17 val. vakaro.

Anot Andromedos Grauslienės, baudų policijos pareigūnai skirti tikrai neskubės.