Įstaigos „Mažosios Lietuvos kultūra“, kurios iniciatyva kuriamas šis sodelis, atstovai Arvydas Girdzijauskas ir Rimantas Cibauskas, apsilankę pas miesto merą Vytautą Grubliauską aptarė paskutines atidarymo detales.

„Idėja toje vietoje statyti paminklą Vydūnui buvo sulaukusi nemažai skepsio, tačiau džiaugiuosi, kad neigiamą požiūrį turinčią miesto gyventojų grupę pavyko įtikinti ir pakeisti jų nuomonę. Paminklas bus ne vien puikus monumentas Vydūnui ir jo darbams atminti, bet ir gražins Klaipėdos miestą“, - komentavo V. Grubliauskas.

Paklaustas, kodėl, jo nuomone, iniciatyva statyti paminklą buvo sulaukusi neigiamo požiūrio, meras teigė, kad galbūt žmonės gerai nežino apie Vydūno nuopelnus Lietuvai, jiems nepriimtina jo filosofija, o gal paprasčiausiai vengia pokyčių. „Tikiuosi, kad skulptūra taps skirtingą požiūrį turinčių žmonių suvienijimo simboliu“, - sakė jis.

Anksčiau buvo planuota paminklą atidengti ir sodelį atidaryti gegužės 30 dieną, tačiau šventė buvo atidėta iki rudens. Argumentuota, kad vykdant tokius projektus dažnai nutinka įvairių netikėtumų, kurie nebūtinai iškyla dėl darbininkų nekompetentingumo. Dažnai tai yra derybų, diskusijų ir susitikimų pasekmė.

Teigiama, kad galutinė data yra rugsėjo 1 diena ir ji neturėtų keistis.

Atnaujinti senąjį skverą Mažosios Lietuvos reikalų tarybos Klaipėdos krašto skyrius pasiūlė dar 2012 metais. Naujoje miesto erdvėje planuota iškirsti senuosius skvero medžius, atnaujinti dangą, suformuoti pėsčiųjų takus, įrengti naujų suoliukų, šiukšliadėžių, dviračių stovų, apšvietimą. Pagrindinis skvero akcentas bus paminklas Vydūnui su fontanu.