Tomas teigė, kad du šunys, iš kurių vienas – vokiečių aviganis, dažniausiai laksto šalia Taikos prospekto, atkarpoje tarp Sausio 15-osios ir Kauno gatvių.

„Nesu tikras, ar jie agresyvūs. Tačiau sekmadienį savo akimis mačiau incidentą, kai vokiečių aviganis, norėdamas ištraukti katę, įlindusią po automobiliu prie variklio skyriaus, smarkiai jį apgraužė ir sugadino. Pasak automobilio šeimininko, žala siekia apie tūkstantį eurų. Buvo iškviesta policija. Pradžioje mano parodymais niekas netikėjo. Tačiau įjungus automobilio variklį išbėgo katinas, tad klausimų daugiau niekam nekilo“, - pasakojo klaipėdietis.

Benamiais gyvūnais Klaipėdos mieste rūpinasi ir juos priglaudžia dvi keturkojų prieglaudos: „Būk mano draugas“ ir „Nuaras“. Pirmoji vyksta į iškvietimus šiaurinėje miesto dalyje, antroji – pietinėje miesto dalyje.

Apie minėtų palaidų gyvūnų buvimo vietą klaipėdiečiai ne kartą yra pranešę vienas kitam ir socialiniuose tinkluose.

„Bandymas pagauti nesėkmingas. Merginą prisileido, tačiau priėjus man pasibaidė. Matyt gavęs nuo kokio vyro... Jei kam pavyktų pagauti – parašykite, atvažiuočiau paimti ir nuvežčiau į prieglaudą. Be to, abu su antkakliais, nepiktybiniai, bet abu jau vos paeina, o mažasis – kruvina galva“, - komentaruose rašė vienas iš „Facebook“ vartotojų.

Tačiau organizacijos „Nuaras“ administratorė Eglė Mulevičiūtė teigė, kad apie nežinia kieno besibastančius keturkojus Taikos prospekte tarp Sausio 15-osios ir Kauno gatvių gyventojai jiems nepranešė. Ji teigė apgailestaujanti, kad gyvūnų globėjai nesulaukė tokio pranešimo, mat, anot jos, visais atvejais, susidūrus su tokiomis situacijomis, reikėtų pasidalinti informacija apie benamius gyvūnus su jais.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Laura Grondskė komentavo, kad gyvūnų šeimininkai privalo užtikrinti, kad jų laikomi gyvūnai nekeltų grėsmės žmonių, kitų gyvūnų gyvybei, sveikatai ar turtui, o taip pat nepažeisti kitų asmenų teisių ir teisėtų interesų. Taigi, gyvūnui padarius žalą tretiesiems asmenims, jie įgauna teisę reikalauti iš gyvūno šeimininko kompensuoti patirtus nuostolius.

„Policija, gavusi pranešimą apie galimai padarytą tokio pobūdžio pažeidimą, imasi priemonių, kad būtų nustatytas gyvūno šeimininkas ir, nustačius pažeidimo sudėtį, gyvūno šeimininko atžvilgiu taiko administracinio poveikio priemones (spręsti klausimą dėl jo patraukimo administracinėn atsakomybėn).

Šuo turi būti pagautas, jei jis kelia realią grėsmę asmenų sveikatai, gyvybei ar turtui. Esant poreikiui, sugauti šunį turėtų kompetentinga institucija.

Beglobiais gyvūnais privalo rūpintis savivaldybė, todėl dėl beglobio gyvūno sukeltos žalos ją patyręs asmuo turi teisę kreiptis į savivaldybę ir spręsti žalos atlyginimo klausimus civilinio proceso nustatyta tvarka“, - teigė ji.