Tačiau mokyklos statybų darbų pabaigos dar nematyti. Dėl iš sklypo neiškeltų inžinerinių tinklų sutarties vykdymas buvo sustabdytas. Sutartis buvo sustabdyta 2019 metų rugsėjį ir atnaujinta tik šių metų gegužės mėnesį.

„Dar praėjusiais metais buvo pasirašytas susitarimas dėl sutarties vykdymo sustabdymo, dėl to, kad sklype buvo neiškeltų inžinerinių tinklų. Kadangi tik šiais metais buvo pabaigta iškelti inžinerinius tinklus, tai po 8 mėnesių atnaujinome sutarties vykdymą„, - sakė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo vyriausiasis patarėjas Gintaras Dovidaitis.

Tinklų iškėlimo darbai buvo finansuoti iš Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto.

Pasak G. Dovidaičio, praėjusio mėnesio duomenimis, kol kas yra atlikta tik 5 proc. darbų. Šiuo metu iš sklypo yra baigiama išvežti visą gruntą, taip pat jau atlikti darbai ir su lauko vandentiekiu, nuotekų tinklais. Vykdomi ir pagal papildomą susitarimą pasirašyti jungiamosios gatvės įrengimo darbai.

„Jungiamoji gatvė skiria du sklypus - viename stovės mokyklos korpusas, o kitame sportinis korpusas. Tarp jų eina jungiamoji gatvė, kuri tęsiasi nuo Kretingos gatvės iki Senvagės gatvės. Ši gatvė nebuvo rangos sutartyje ir nebuvo įtraukta į pirkimą. Kadangi gatvė mokyklai yra būtina, mes pasirašėme papildomą susitarimą, tad jau vykdomi tos gatvės įrengimo darbai“, - pasakojo G. Dovidaitis, pridėjęs, kad tai lėmė sutarties pratęsimą.

Dabartinis sutarties terminas, iki kada privalės būti atlikti visi darbai - 2021 m. spalis.

G. Dovidaitis pasakojo, kad vykdant darbus teko kelis kartus atlikti techninio projekto keitimus. Pavyzdžiui, skyrėsi grunto kiekis. Techniniame projekte buvo nurodyta apie 8 tūkst. kubinių metrų, o realybėje jų buvo apie 24 tūkst. kubinių metrų.

„Projekto sąmata yra išaugusi, bet apie galutinę jo vertę mes galėsime pasakyti tik tada, kai baigsime visus darbus. Vykdant darbus būna įvairių keitimų dėl techninio projekto. Kai kur darbų mažėja, kai kur papildomai jų atsiranda, tai galutinę sąmatą turėsime tik tada, kai objekto darbai eis pabaigos link“, - sakė G. Dovidaitis.

Pasirašant sutartį bendrojo ugdymo mokyklos Senvagės g. 4 ir 6 statybos rangos darbų su darbo projekto parengimu vertė siekė beveik 11 mln. Eurų.

Šiuo metu statybos darbų sutarties kaina dėl techninio projekto pakeitimų jau yra padidėjusi 50,8 tūkst. eurų.

Informacija:

Mokykla turės du korpusus, sujungtus stikline galerija, - mokomąjį ir sportinį. Mokomasis mokyklos korpusas bus apvalios formos, taip siekiant vizualiai sumažinti jo užimamą plotą ir daugiau ploto skirti esamiems želdiniams išsaugoti. Sportinis korpusas bus stačiakampio formos, o abiejų pastatų fasadų apdailai numatytos molio spalvos klinkerinės plytelės, vidaus kiemo fasadų apdailai - natūralios spalvos medienos.

Mokomojo korpuso pirmame aukšte suplanuotos bendrosios paskirties patalpos: 286 vietų aktų salė, biblioteka, 150 vietų valgykla su maisto gaminimo ir valgyklos personalo patalpomis. Antrame aukšte įsikurs pradinukų ir vyresniųjų klasių moksleivių mokymo patalpos. Mokomojo korpuso pastato centre bus įrengta reprezentacinė daugiafunkcė erdvė su amfiteatru. Šios erdvės akcentu taps viduryje suprojektuotas mokslo žinių medis - medinių klijuotų konstrukcijų kompozicija. Mokomojo pastato stogas bus apželdintas - numatyta galimybė vykdyti ugdymo procesą šiltuoju metų laiku.

Sportinio korpuso pirmame aukšte suprojektuotos dvi atskiros universalios sporto salės 1-4 ir 5-8 klasių mokiniams. Tarp šių salių kiekvienai klasių grupei bus įrengtos atskiros drabužinės mergaitėms ir berniukams su dušais ir sanitariniais mazgais. Prie kiekvienos salės numatyti sporto inventoriaus sandėliai. Antrame šio korpuso aukšte suprojektuotos treniruoklių, choreografijos ir aerobikos salės su inventoriaus sandėliais, pedagogų metodinis kabinetas. Prie sportinio korpuso lauke bus įrengtos krepšinio-tinklinio ir mini futbolo aikštelės, 3 juostų bėgimo takas bei šuolių į tolį sektorius. Numatyta galimybė sportinį korpusą eksploatuoti atskirai, nepriklausomai nuo mokyklos darbo laiko - po pamokų bei savaitgaliais.