Kaip pasakojo BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki, vasaros sezonui yra ruošiamasi iš anksto, Smiltynėje paplūdimiai jau beveik paruošti, o Melnragės-Girulių paplūdimio ruože dar vyksta smulkūs darbai.

„Smiltynėje beveik viskas paruošta, dabar darbuotojai ruošia Melnragės-Girulių paplūdimio ruožą. Ten jau pastatytos persirengimo kabinos, suoliukai, šiukšliadėžės, o šią savaitę yra tvarkomos visos jūros išplautos gabaritinės šiukšlės, rąstai, darbuotojai tvarko ir valo paplūdimius, kad jie ne tik gražiai atrodytų, bet ir ten būtų malonu poilsiautojams. Pradėjo dirbti tualetai, atnaujiname ir paplūdimio stendus, riboženklius“, – apie pasiruošimo darbo kalbėjo A. Siakki.

Iki gegužės 15 dienos visi paplūdimių paruošimo vasaros sezonui darbai jau turėtų būti atlikti, tačiau gelbėtojai paplūdimiuose ims budėti tik Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriui pasirašius įsakymą, kuris oficialiai paskelbia sezono pradžią.

„Dirbame pilnu tempu, iki gegužės vidurio jau turime paruošti. Dar reikia pastatyti fontanėlius ir dušus poilsiautojams, kurie šiais metais bus Melnragėje, II Melnragėje, Neįgaliųjų paplūdimyje, Giruliuose ir Smiltynėje prie centrinės gelbėjimo stoties. Gelbėtojų atranka jau baigėsi, netrukus įvyks jų apmokymai, tad prasidėjus vasaros sezonui paplūdimiuose dirbs daugiau nei 60 gelbėtojų“, – tikino A. Siakki.

Taip pat įrengtas ir naujas gelbėjimo postas tarp I Melnragės ir II Melnragės.

„Ten bus ir naujas medinis takelis, kad žmonėms būtų lengviau ateiti iki paplūdimio. Vieni takeliai bus atnaujinami, kiti bus įrengiami naujai, kad žmonės galėtų iš I Melnragės juo ateiti iki gelbėjimo posto. Iš tiesų daug darbo reikėjo įdėti, kol atkasėme smėliu užpustytus takelius. Tačiau ruošiamės, laukiame, kada pagaliau ateis vasara ir šilti orai“, – pasakojo A. Siakki.