Klaipėdietė Irena M. pasakojo, kad jau nuo praėjusių metų rugsėjo susiduria su sunkumais dėl iškasto ir nesutvarkyto kelio palei Liepojos g.

„Anksčiau palei gatvę buvo nusidriekęs neasfaltuotas pėsčiųjų keliukas, kuriuo nuosavų namų gyventojai pasiekdavo pėsčiųjų perėją, kad galėtų saugiai pereiti gatvę. Apsidžiaugėme, kai pernai, vykdant gatvės rekonstrukcijos projektą, jį buvo nuspręsta išasfaltuoti ir taip palengvinti susisiekimą.

Visgi su lig šių darbų pradžia prasidėjo ir visų gyventojų galvos skausmas. Šaligatvio ar kito praėjimo nėra įrengta, o kelias jau kelis mėnesius – išraustas. Toje vietoje nuolat stovi didžiulės negabaritinės transporto priemonės, galimybės praeiti ir pavažiuoti su vaikišku vežimu nėra. Iškastos duobės, ant žemės mėtosi įvairūs įrenginiai.

Miestas tvarkosi, gatvės atnaujinamos, o mes esame tapę savo namų įkaitais, ir niekas mūsų problemos negirdi. Kreipėmės į Klaipėdos miesto savivaldybę, Viešosios tvarkos skyrių. Rašome raštus, siunčiame nuotraukas, kviečiame atvykti ir pasižiūrėti, bet nesulaukiame jokios reakcijos. Kiek dar gali tęstis ši absurdiška situacija?“ – gūžčiojo pečiais moteris.

Tai, jog rekonstrukcija aplinkiniams gyventojams kelia iššūkių, patvirtino Klaipėdos miesto savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas. Anot pašnekovo, svarstomos įvairios laikinos išeitys, kaip pagerinti susisiekimą, kol rekonstrukcijos projektas bus užbaigtas.

„Šiuo metu, kiek leidžia orai, palei visą Liepojos g. vykdomi didelės apimties žemės kasimo ir lietaus nuotekų tiesimo darbai. Suformuoti tik automobiliams skirti įvažiavimai į gyvenamųjų namų kiemus ir praėjimas link autobusų stotelės. Dėl drėgmės ir kritulių iškastas molis, žemė virsta purvynu, praeiti tikrai sudėtinga. Suprantame gyventojų padėtį.

Antradienį komisija vyks į vietą įvertinti situaciją ir kalbėsimės su rangovais, ką būtų galima dar padaryti.

Klaipėdiečių prašome kantrybės, kadangi projektas yra didelis, o jo įgyvendinimas reikalauja laiko“, – kalbėjo V. Švedas.

Anot pašnekovo, visi rekonstrukcijos darbai turėtų būti visiškai užbaigti iki šių metų pabaigos. Įvykdžius projektą, gatvės vaizdas pasikeis neatpažįstamai – atsiras dviejų eismo juostų kelias, bus nutiestas asfaltuotas pėsčiųjų takas, pasodinti želdiniai.