Neįvardijo, kas įsikurs

Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojas Povilas Černeckis tvirtino, kad tai yra privatus projektas, ir Savivaldybė niekuo neprivalo prie jo nei prisidėti, nei daryti įtaką statybų eigai.

Šio objekto užsakovas yra bendrovė „Baltisches Haus“ iš Vilniaus, darbus vykdo bendrovė „Telšių statyba“. Žemės sklypas, kuriame bus statomas prekybos centras, užims apie 3 ha ploto, tačiau praėjimai palei viaduką geležinkelio link bus palikti. Šalia prekybos centro bus įrengta 180 vietų automobilių stovėjimo aikštelė, joje taip pat numatyta įrengti kelias vietas elektromobiliams įkrauti.

Bendrovės „Baltisches Haus“ rinkodaros projektų vadovė Raimonda Mailaitė neįvardino, koks konkretus prekybos tinklas čia kuriasi. „Bus prekiaujama maisto produktais, tačiau aplinkui įsikurs ir kiti prekybos operatoriai. Sutartys su nuomininkais mums neleidžia iš anksto atskleisti, kokios veiks parduotuvės. Tačiau patikinu, kad kretingiškiai ir į Palangą vykstantys kurortautojai čia tikrai galės įsigyti plataus asortimento prekių“, – tvirtino R. Mailaitė.

Paklausta, ar tikisi gausaus pirkėjų srauto, kai visai netoliese yra kretingiškių, o ir į darbus Klaipėdoje vykstančių rajono gyventojų jau pamėgtas prekybos centras „Norfa“, bendrovės atstovė atsakė, kad, prieš vykdant statybas, yra atliekamas monitoringas – specialistai tiria pirkėjų srautus, jų dažnį, strateginę objekto padėtį. „Numatoma, kad pirkėjų bus pakankamai“, – akcentavo ji.

Įrengs naują šviesoforą

Šiuo metu „Telšių statybos“ darbininkai triūsia ties elektros pastote Šventosios gatvėje, kurią teks iškeldinti. R. Mailaitės žodžiais, bus statoma nauja modulinė elektros pastotė šalia dabartinės. Kai naujoji pastotė bus įkrauta elektros energija, tada senoji bus atjungta. Taip pat demontuota 10 kW elektros oro linija. Perjungimas gali užtrukti apie 2–4 val., tačiau didelių nepatogumų gyventojai neturėtų pajusti – visi gretimo kvartalo elektros vartotojai apie tai bus informuoti iš anksto.

Tam, kad galima būtų patekti į būsimo prekybos centro teritoriją, kurią dabar nuo Šventosios gatvės užstoja aukšta gyvatvorė, ties posūkiu į J. Šimkaus gatvę bus įrengta šviesoforu reguliuojama sankryža.

Pasak P. Černeckio, naujoji sankryža bus tokia pat, kaip ir ties „Norfa“: atsiras trečioji juosta įsukti į aikštelę ir išsukti iš jos. Savivaldybė iškėlė sąlygą prekybininkams – jie patys turės valdyti ir prižiūrėti šį šviesoforą.

Taip vienoje linijoje kas 100–150 m vienas šalia kito veiks 3 šviesoforai: ties „Norfa“, naujuoju centru ir Darbėnų–Palangos–Žemaitės al. sankryža.