Transliacija yra skirta jautriausiai delfinariumo temai – delfinų terapijai. Lietuvoje yra nemažai specialiųjų poreikių turinčių vaikų. Vaikų, kuriems kartais didžiausias iššūkis tiesiog bendravimas. Kai jautiesi kitoks, bendrauti darosi dar sunkiau, kartais išvis nesinori. O kaip išmokti bendravimo nebendraujant? Reikia kantraus, įkvepiančio, komunikabilaus mokytojo. Tokių „mokytojų“ yra ir juos galime pamatyti delfinariume.

Delfinai yra draugiškiausi bei nuoširdžiausi pagalbininkai vaikams, kuriems reikia išmokti pasitikėti savimi. Moksliškai įrodyta, kad po delfinų terapijos daugumai vaikų sumažėja baimė būti nesuprastiems, sustiprėja pasitikėjimas savimi ir kitais, tobulėja bendravimo įgūdžiai, o treniruotės vandenyje gerina motoriką, ramina, padeda koncentruotis, atsipalaiduoti ir labiau pajausti savo kūną.

Delfinų terapijos centre rengiami užsiėmimai, skirti žmonėms su fizine, protine negalia, sergantiems neurologinėmis ligomis, patyrusiems psichoemocines traumas. Ši programa gerina savijautą, pažinimo ir socializacijos įgūdžius. Bendravimo su delfinais užsiėmimai nėra gydymo alternatyva, ji negali pakeisti tradicinės medicinos paslaugų, tačiau gali paskatinti pozityvius pokyčius.

Šioje transliacijoje – ir pažintis su kitais delfinariumo gyventojais – penkiais kaliforniniais jūrų liūtais. Tai – komunikabilūs ir linksmi jūrų žinduoliai, užaugantys net iki 400 kg svorio. Jų plaukmenys primena nedidelius irkliukus, todėl jie vadinami irklakojais.

Gyvūnų treneris Mindaugas Lukošius sako, kad kaliforniniai jūrų liūtai – draugiški gyvūnai, mėgstantys susiburti į dideles kolonijas. Puikiai nardo: lengvai pasiekia net 200 m gylį. Nepaprastai vikrūs: vandenyje tiesiog sklendžia. Todėl dažnai net vadinami jūrų angelais. Jūrų liūtų ūsai – ypatingi: vandenyje veikia, kaip antena, gaudanti informaciją, kas, kur ir kaip juda. Lietuvos jūrų muziejuje kaliforniniai jūrų liūtai gyvena nuo 1996 metų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)